Ncm Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar Pazi'nın Katkılarıyla 15-04-2024

NCM Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar PAZI'nın Katkılarıyla

Savaş Mı Yoksa Barış Mı?

Hafta genelinde yaşanan hafif satıcılı seyrin, ABD enflasyon verileri ile ağırlık kazanması ve haftanın kapanışında da artan jeopolitik riskler nedeniyle kötüleştiğine şahit olduk. Yeni haftaya başlarken, İran-İsrail arasındaki gerilim ve ABD’nin tavrı belirleyici olacaktır. Ancak ABD tahvil faizlerindeki yükseliş ve artan enflasyon kaygıları süreci zorlaştırıyor.
Yaşanan gelişmelerin ardından Ortadoğu’da piyasalar haftaya satıcılı başlarken, Asya piyasalarındaki reaksiyon ile beraber düşünüldüğünde şimdilik tepkinin sınırlı kaldığı söylenebilir. Ancak genel olarak risk iştahının düşük kalması muhtemel.

Haftanın ekonomik takviminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
Haftanın genelinde konut sektörüne dair ekonomik veriler ve perakende satışlara dair revizyon ön planda olacak, şirket bilançoları ise mali sektör ağırlıkta olmak üzere devam ediyor. Goldman Sachs, Morgan Stanley ve Bank of America sonuçlarının yanında, United Airlines ve Netflix de yakından izlenecek.



S&P 500 Endeksi

S&P 500 Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

S&P 500 ve DJI Teknik Görünüm

S&P500 Endeksinde yaşanan satışla birlikte başta RSI ve ADX olmak üzere çoğu endikatör sat sinyali üretirken, kısa vadeli ortalamaların altına sarkan endekste 50 günlük basit ve üssel ortalamanın geçtiği 5090-5110 bandı kritik, buranın altında 5000 psikolojik desteği ön plana çıkacaktır. Yukarıda ise 5150 kapanış bazında aşılmadıkça olumlu konuşmak için erken.

Dow Jones Endeksinde hareketli ortalamalar ve teknik endikatörler sat sinyali üretirken, 100 günlük ortalaması olan 37.900 düzeyine kadar düşen endeks için burada da tutunulamaması halinde 36.500 gündeme gelecektir. 38.400 aşılmadıkça görünüm negatif.

Önemli Şirket Haberleri ve Beklentiler

-Netflix abone sayısında ve kar marjında artış beklentileri ile ön planda.

-Morgan Stanley, faaliyet karlılığında düşüş beklentisi ile hisse başına kar açısından olumsuz tarafta kalabilir.

-Başkan adaylığı ile gündemde olan Trump’ın davasına dair gelişmeler yakından izlenecek.

-Piyasalar faiz indirimi noktasında giderek daha kötümser bir duruşa geçiyor, son durum 2024 için üçten az indirim olması yönünde.

-Muhteşem yedili hisseleri genelde trend desteklerinin üzerinde, Tesla haricinde diğer kağıtlardaki görünüm Nasdaq için daha pozitif bir seyre işaret ediyor.



Nasdaq 100 Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi Teknik Görünüm

Nasdaq’ta teknik görünüm diğer endekslere görece daha iyi. 50 günlük ortalamasında tutunmayı başaran endekste, 18.200 aşılırsa 18.500’lere kadar toparlanma yaşanabilir, 17.900-18.000 bandının altında ise 17.650 sonraki destek konumunda.

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Haftalık Temettü Takvimi

Haftalık Temettü Takvimi

FOREX PİYASALARI ÖZETİ

ALTIN

ALTIN

GÜMÜŞ

GÜMÜŞ

EUR/USD

EUR/USD

WTI

WTI

ÜRÜN BAZLI HAFTALIK DEĞERLENDİRME

ALTIN

2431 dolar ons ile yeni bir rekor kıran altın fiyatlarında, sonrasında yaşanan geri çekilme de oldukça sert oldu. 2330-2340 bandında tutunma yaşanması önemli, aksi takdirde önceki zirve olan 2222 gündeme gelecektir.

GÜMÜŞ

30 psikolojik direnç seviyesine 29.79 ile oldukça yaklaşan gümüşte yaşanan geri çekilme çok sertti. Volatilitede artış dikkat çekerken, 27.50 ve 26.40 önemli destekler. Son yılların zirve seviyesini test eden gümüş için 28.50 aşılırsa yen, kısa vadeli zirve görülebilir.

EUR/USD

Bir süreden beri içinde bulunduğu bandı aşağı yönde kıran parite için, 1.07 seviyesi altında kalındığı sürece, düşüşün devam etmesi ve 1.0450-1.05 bandını hedeflemesi beklenebilir. 1.07 üzerinde kalınması halinde 1.08-1.0850 hedefi geçerli, ancak kısa ve orta vadeli teknik görünüm şu an oldukça zayıflamış durumda.

WTI

Ortadoğu’da İran ile İsrail arasında devam eden gerilim fiyatları yukarı iterken, yükselen kanal dahilinde ilk planda WTI için 89-90 dolar varil bandına doğru yükseliş ihtimali artıyor. 85 dolar varil desteği önemini korumakta.


Ücretsiz Deneme Hesabı