Ncm Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar Pazi'nın Katkılarıyla 08-04-2024

NCM Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar PAZI'nın Katkılarıyla

Enflasyon Verisi Mi, Yoksa Şirket Bilançoları mı Etkili Olacak?

Paskalya tatili nedeniyle düşük hacimle başlayan haftada, rekor serisi kar satışları ile bozuldu ve şu ana en az prim yapan majör endeks olan Dow Jones Industrials 900 puandan fazla ya da diğer bir deyişle %2.3 değer yitirdi. S&P 500 Endeksinde düşüş %1 ve Nasdaq’ta da %0.8 olarak gerçekleşti.
ABD’de Cuma günü gelen tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi, Fed’in faiz indiriminde aceleci olmayacağı görüşünü desteklerken, 3 yerine 2 artırım olabilir düşüncesi ağırlık kazanmaya başladı. Fed yetkilisi Kaşkari’nin hafta içinde yaptığı, bu yıl faiz indirimi olamayabilir görüşü şu an uç bir senaryo olsa da, bu hafta da Williams ve Bowman tarafından gelecek açıklamalar izlenecek.
Haftanın ekonomik takviminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
Haftanın şüphesiz en önemli ekonomik verisi Çarşamba günü gelecek olan tüketici enflasyonu. Aynı gün Fed’in son toplantısının tutanakları açıklanacak. Bu hafta başlayacak olan ilk çeyrek finansalları içinde Cuma günü gelecek JP Morgan, Wells Fargo, Citigroup ve Blackrock ön planda olacak.


S&P 500 Endeksi

S&P 500 Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

S&P 500 ve DJI Teknik Görünüm

S&P 500 Endeksinde S&P500 Endeksinde teknik olarak orta vadeli olumlu görünüm korunmaya devam ederken, aylık basit ve üsse ortalamanın geçtiği 5180-5190 bandı destek konumunda. Düşüşün sonlanması adına 5250 aşılmalı.

Dow Jones Endeksinde Dow Jones Endeksinde kısa vadeli ortalamaların altında kapanış ile teknik görünüm zayıflarken, ADX ve CCI gibi göstergeler de sat konumuna geçti. 38.700 desteği haftalık bazda kritik, altına sarkma halinde düşüş ivme kazanabilir.

Önemli Şirket Haberleri ve Beklentiler

-Temettü hissesi arayışında Verizon ve Pfizer güvenilir iş modeli ve yüksek temettü ödeme alışkanlığı ile ön plana çıkıyor.

-Yapay zeka ile ilintili hisseler arasında Nvidia tarafından da yatırım yapılan Arm ve Soundhound ilk sıralarda yer alıyor.

-Temettü ödeme kararını sonraki hafta verecek olan P&G önceden beklentiyi satın alabilir.

-Hisse bölünme haberi ve agresif büyüme stratejisi ile ralli yapan Chipotle hissesinde kademeli kar satışı gelebilir.


Nasdaq 100 Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi Teknik Görünüm

Nasdaq’ta Cuma günü gelen toparlanmaya karşın kısa vadeli ortalamaların altında kapanış ile görünüm zayıfladı. 17.800 kısa vadeli kritik destek konumunda. 18.200 aşılırsa, 18.464 tarihi zirve bir kez daha hedef konumuna gelecektir.

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Haftalık Temettü Takvimi

Haftalık Temettü Takvimi

FOREX PİYASALARI ÖZETİ

ALTIN

ALTIN

GÜMÜŞ

GÜMÜŞ

EUR/USD

EUR/USD

WTI

WTI

ÜRÜN BAZLI HAFTALIK DEĞERLENDİRME

ALTIN

2330 dolar ons seviyesi ile yeni bir tarihi zirve test eden ve buraya oldukça yakın bir kapanış gerçekleştiren altın fiyatlarında, önceki zirve olan 2222 dolar ons seviyesi üzerinde kalındıkça yükseliş devam edebilir, 2295 üzerinde momentumun da korunması ile yeni rekorlar görülebilir, jeopolitik riskler de altını desteklemekte.

GÜMÜŞ

27.50 dolar ons seviyesini test ederek, son yılların zirve seviyesine ulaşan gümüş fiyatlarında kapanış da bu seviyeye yakın oldu. Hareketin devamı adına 28.7 ve psikolojik olarak da önemli olan 30 dolar ons seviyesi ön planda izlenecektir, endüstriyel kullanımı adına da olumlu bir haber akışı var.

EUR/USD

Hafta içerisinde ABD tarafında enflasyon ve FOMC gelecek, diğer taraftan ECB faiz kararı ve sonrasında gelecek açıklamalar da belirleyici olacaktır. 1.0850 ara direnç konumunda. Genel olarak 1.07-1.09 bandının korunması beklenebilir.

WTI

Ortadoğu’da İran ile İsrail arasında devam eden gerilim fiyatları yukarı iterken, yükselen kanal dahilinde ilk planda WTI için 89-90 dolar varil bandına doğru yükseliş ihtimali artıyor. 85 dolar varil desteği önemini korumakta.

Ücretsiz Deneme Hesabı