Ncm Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar Pazi'nın Katkılarıyla 01-04-2024

NCM Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar PAZI'nın Katkılarıyla

Bir ihtimal daha var, o da faizi indirmemek mi dersin?

ABD endeksleri yılın ilk çeyreğini mükemmel bir performans ile tamamladı, S&P 500 endeksinde yükseliş çift hanelere çıkarken, Nasdaq’ta %9 ve Dow Jones Sanayi endeksinde de %5.5 artışlar gördük. Piyasanın aşırı alım noktasına geldiği söylenebilir, ancak satış için net bir katalist ortaya çıkana kadar da ralliyi kaçırmaktan korkan yatırımcılar oyunun içinde kalmaya devam ediyor. Fed’in favori enflasyon göstergesi olan PCE verisinin aylık %0.3 artışına Fed Başkanı Powell temkinli yaklaşırken, faiz indirimi için acele edilmeyeceği yönündeki algının giderek kuvvetlendiğini görmekteyiz.
Haftanın ekonomik takviminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
Bu hafta tamamen istihdam verilerine odaklanacağız, Cuma günü tarım dışı istihdam verisi öncesinde, Çarşamba ADP özel sektör istihdam ve Salı günü de JOLTS açık iş pozisyonu verileri takip edilecektir.

S&P 500 Endeksi

S&P 500 Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

S&P 500 ve DJI Teknik Görünüm

S&P 500 Endeksinde S&P500 Endeksinde teknik olarak olumlu görünüm korunmaya devam ediyor, kısa vadeli ortalamalar artık 5200 seviyesi üzerine çıkmış durumda. Endeks 5264 seviyesine çıkarak dar bir marj ile rekor tazeledi, burası aşıldığı takdirde yükselişin sonraki hedefi 5350 olarak takip edilebilir.

Dow Jones Endeksinde Dow Jones Endeksinde 39 bin seviyesi destek olarak geçerliliğini korumakta, daha kısa vadeli bakanlar için hareketli ortalamalar 39.500 civarında bulunmakta. 39.887 tarihi zirvesi aşıldığı takdirde, 40.500’lere doğru bir atak gelmesi beklenebilir.

Önemli Şirket Haberleri ve Beklentiler

- Disney’de bağımsız yatırımcı Peltz’in yönetim kurulu üyeliği talebinin sonucu Çarşamba günü belli olacak.

- Diyabet ve obezite tedavisi konusundaki popüler ilaçları ile Novo Nordisk cirosunu artırıyor ve kar marjını yükseltiyor.

- Bilanço dönemi kapsamında Dave and Buster’s, Levi’s, Blackberry ve Conagra finansalları izlenecek.

- Altyapı sektöründe faaliyet gösteren NextEra, paylaştığı projeksiyonda ödediği temettü miktarını son yıllarda olduğu gibi her sene %10 civarında artırmayı hedeflediğini belirtti.


Nasdaq 100 Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi Teknik Görünüm

Nasdaq’ta yeni zirve test edilemedi ve anlamlı bir satış da yaşanmadı. Basit haftalık ortalamanın altına sarkılması yakından izlenmeli. Dar bant dahilinde sıkışmanın alt tarafta 18 bin desteği ve yukarıda da 18.464 tarihi zirvesi arasında devamı muhtemel. Bandın yukarı yönde kırılımı 19 bin hedefini gündeme getirecektir.

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Haftalık Temettü Takvimi

Haftalık Temettü Takvimi

FOREX PİYASALARI ÖZETİ

ALTIN

ALTIN

GÜMÜŞ

GÜMÜŞ

EUR/USD

EUR/USD

WTI

WTI

ÜRÜN BAZLI HAFTALIK DEĞERLENDİRME

ALTIN

2222 dolar ons tarihi zirvesini aştıktan sonra yeni haftaya da rekor seviyeleri tazeleyerek başlayan altın fiyatlarında, jeopolitik tansiyon fiyatları desteklerken, abd tahvil faizlerinin düşüşünün hız kesmesi yükselişin ivme kazanmasına engel oluyor, 2250 ve 2295 kısa vadeli olası hedefler.

GÜMÜŞ

Haftaya 25 dolar ons seviyesinin üzerinde başlayan gümüş için 25.30 ve 26.40 hafta genelinde takip edilecek direnç seviyeleri, endüstriyel tarafta artan talep belirleyici olmaya başlayacaktır, gümüş-altın rasyosunun yükselişe geçmesi beklenebilir.

EUR/USD

1.0850 seviyesi altında gevşeme eğilimi belirginlik kazanırken, ana destek olan 1.07 düzeyine doğru iniş muhtemel. Fed faiz artırımını öteleme ve ECB de öne çekme eğiliminde, bu da doları desteklemekte.

WTI

80 dolar varil seviyesi üzerinde haftalık kapanışlar ile beraber WTI için yukarı yönde olası hedefler 85 ve 88 dolar varil seviyeleri, ABD stok verileri belirleyici, ancak Ukrayna-Rusya savaşı olası geri çekilmeleri sınırlayacaktır.

Ücretsiz Deneme Hesabı