Ncm Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar Pazi'nın Katkılarıyla 25-03-2024

NCM Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar PAZI'nın Katkılarıyla

Muhteşem Yedili Haricinde Yeni Zirve İhtimali Var Mı?

ABD Endeksleri Cuma günü yaşanan karışık kapanışa karşın, haftayı %2 ve üzerinde getiriler ile tamamladılar. Böylece yılın başından bu yana Nasdaq ve S&P500 endekslerinin getirileri çift hanelere yaklaştı. İlk çeyreğin sonuna geldiğimiz ve Cuma günü de good friday nedeniyle tatil olduğu için dönem sonu ayarlamaları ile volatilite haftanın kapanışına doğru yükselebilir. Teknoloji hisseleri önderliğinde yaşanan yükselişe Fed’in de görece güvercin duruşu ile eşlik etmesi önemli, yeni haftada yeni zirveler görülmesi olası.
Haftanın ekonomik takviminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
Pazartesi günü yeni konut satışları, Salı günü dayanıklı mal siparişleri ve tüketici güveni endeksi, Perşembe büyüme ve Cuma günü de Fed’in favori enflasyon göstergesi olan PCE verisi takip edilecek.

S&P 500 Endeksi

S&P 500 Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

S&P 500 ve DJI Teknik Görünüm

S&P 500 Endeksinde teknik olarak olumlu görünüm korunuyor, haftalık bazda kısa vadeli ortalamaların geçtiği 5200 ve aylık ortalamanın yer aldığı 5139 destek konumunda, 5261 aşılıp yeni zirve test edilmesi halinde de, 5350 direnç konumunda izlenecektir.

Dow Jones Endeksinde haftalık ortalamaların geçtiği 39.000-39.300 bandı destek konumunda, sonraki anlamlı destek ise 38.450 düzeyinde. Hafta içinde 40 bin direncine yaklaşan endekste, 39.887 seviyesi yukarı yönde zorlanabilir, 40.950 sonraki direnç konumunda.

Önemli Şirket Haberleri ve Beklentiler

- Reddit halka arzı ile hareketlenen IPO piyasasında bir sonraki şirket Maplebear olabilir

- Muhteşem yedilinin favori hissesi Nvidia için 1000 dolar psikolojik olarak da önemli direnç konumunda.

- Bilanço dönemi kapsamında Walgreens, Carnival, Rumble, Gamestop ve McCormick finansalları izlenecek.

- Deckers ve Netflix, yılbaşından bu yana sergiledikleri performans ile önemli bir momentum yakalamış durumda.


Nasdaq 100 Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi Teknik Görünüm

Nasdaq’ta 18.000-18.464 bandı dahilinde sıkışma var, yükselen piyasa içinde bu sıkışmanın yukarı yönde tamamlanması ile 19 bin seviyesi yeni hedef konumunda izlenecektir. 18 bin orta vadeli ortalamaların da geçtiği destek konumunda.

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Haftalık Temettü Takvimi

Haftalık Temettü Takvimi

FOREX PİYASALARI ÖZETİ

ALTIN

ALTIN

GÜMÜŞ

GÜMÜŞ

EUR/USD

EUR/USD

WTI

WTI

ÜRÜN BAZLI HAFTALIK DEĞERLENDİRME

ALTIN

Fed açıklamaları sonrasında 2222 dolar ons ile tarihi zirve tazeleyen altın fiyatlarında, yükseliş sonrasında konsolidasyon süreci yaşanıyor. Bu dönemde 2150 dolar ons üzerinde kalınması halinde, yükselişin devamı ve yeni rekorlar gelmesi beklenebilir.

GÜMÜŞ

26 dolar ons seviyesi üzerine atamayan ve 25 seviyesinin de altına gerileyen gümüş fiyatlarında düşüşün sonlanması için öncelikle bu seviye aşılmalı. Fiziki talep yoğun ve endüstriyel kullanım olarak genişleyen bir yelpaze var, ancak kısa vadeli satış baskısı içinde 24.30 desteği izlenebilir.

EUR/USD

Fed tarafından gelen güvercin söylemin etkisi sınırlı, ECB tarafından daha erken faiz indirimi gelme ihtimali fiyatlanıyor, 1.0850 altında zayıf ara destekler bulunmakla beraber ana destek 1.07 düzeyinde.

WTI

80 dolar varil seviyesi üzerine yerleşen wti için kısa vadeli zirve olan 83 dolar seviyesi hedef konumunda. Moskova’da gerçekleşen terör saldırılarının yanında, ortadoğu’daki tansiyon da fiyatlar üzerinde belirleyici olacaktır.


Ücretsiz Deneme Hesabı