Ncm Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar Pazi'nın Katkılarıyla 18-03-2024

NCM Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar PAZI'nın Katkılarıyla

Fed Faiz Kararı Gölgesinde Piyasalar

Hafta içerisinde özellikle ilk yarıda rekor denemeleri sonuçsuz kalırken, kapanışa doğru gelen kar satışları ile zayıf bir final gözlemledik. Teknoloji hisselerinde başta Nvidia olmak üzere yaşanan yükselişin hız kesmesi ve beklenti üstü gelen ABD enflasyon verisinin Fed faiz indirim senaryolarını ötelemesi belirleyiciydi. Yeni haftada da Fed faiz kararına kadar bekle gör stratejisi geçerli olacaktır. Diğer sektörlerin ve alt endekslerin daha iyi performans sergilediği bir rotasyon görebiliriz.
Haftanın ekonomik takviminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
Salı günü başlayacak Fed toplantısı çarşamba günü TSİ 21.00'de sonuçlanacak. Ayrıca salı günü konut verileri, perşembe öncü PMI verisi ve cuma da Fed guvernörlerinin konuşmaları izlenecek.

S&P 500 Endeksi

S&P 500 Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

S&P 500 ve DJI Teknik Görünüm

S&P 500 Endeksi için 5050-5189 bandı dahilinde sıkışmanın devam etmesi beklenebilir, genelde bant dahilinde tepki çabalarının bu hafta olduğu gibi sınırlı kalması ve satış baskısının devam etmesi muhtemel.

Dow Jones Industrials Endeksi için 38 bin ve 38.400 seviyeleri haftalık destek konumunda. 39 bin ve tarihi zirve olan 39.282 de direnç olarak izlenebilir, diğer endekslere görece desteğe daha yakın bir görünüm arz eden DJI için kısa vadeli göstergelerdeki uyumsuzluk daha az.


Önemli Şirket Haberleri ve Beklentiler

-Önemli şirket bilançoları büyük ölçüde geride kalırken, bu hafta Nike, FedEx ve Micron finansalları izlenecek.

-Nvidia haftayı son işlem gününde düşüşle kaparken, muhteşem yedili içinde Meta ve Microsoft görece iyi performans ile endeksi ayakta tuttular.

-Nvidia sonrası benzer performansı hangi şirket gösterebilir sorusu yanıt ararken, veri madenciliği ve ofis işleyişini kolaylaştıran çözümleriyle Palantir hissesi ön planda.

-Düzenli bir temettü geliri yaratmak için ön plana çıkan isimler arasında yazıcı devi HP ve çoğu gıda markasını bünyesinde barındıran General Mills sayılabilir.

Nasdaq 100 Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi Teknik Görünüm

Endeks dar bir bant dahilinde haftayı tamamlarken, 18 bin seviyesinin altında kaldı, bu seviye altında satış baskısının devam etmesi ve endeksin 17.400.-17.600 bandına kadar kademeli geri çekilmesi muhtemel.

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Haftalık Temettü Takvimi

Haftalık Temettü Takvimi

FOREX PİYASALARI ÖZETİ

ALTIN

ALTIN

GÜMÜŞ

GÜMÜŞ

EUR/USD

EUR/USD

WTI

WTI

ÜRÜN BAZLI HAFTALIK DEĞERLENDİRME

ALTIN

Altın için 2130-2150 bandı üzerinde yön yukarıyı işaret ederken, ABD tahvil faizlerindeki seyre rağmen kar satışlarının sınırlı kalması yeni rekor seviyeler görülebileceğine işaret ediyor.


GÜMÜŞ

Altın görece performans sergilemeye başlayan gümüş fiyatları için 25.30 seviyesi aşılabildiği takdirde 26.30 dolar ons bazında sonraki direnç konumunda. 25 ve 24.60 ise destekler. Yükseliş 26.30 aşılabilirse ivme kazanabilir.


EUR/USD

Fed faiz kararı öncesinde ECB tarafından gelen güvercin tonda açıklamalar ile 1.0850-1.10 bandı dahilinde aşağı yönde risklerin arttığı ve satış baskısının devam etme ihtimalinin arttığı söylenebilir.


WTI

80 dolar varil seviyesini destek haline getirmeye çalışan WTI için bu seviye üzerinde 82.5 ve 84 seviyesine doğru yükselişin kademeli olarak devam etmesi beklenebilir, stok verileri düşüşte.



Ücretsiz Deneme Hesabı