Ncm Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar Pazi'nın Katkılarıyla 11-03-2024

NCM Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar PAZI'nın Katkılarıyla

Endekste Yükseliş Genele Yayılır Mı?

Cuma günü başta Nvidia olmak üzere teknoloji hisselerine gelen yoğun satış etkili oldu. Bu noktada dikkat çekilecek husus, endeks genelinde kar satışı sınırlı kalsa da, ortalama olarak şirket fiyatları gördükleri zirvelerden belirgin biçimde geri geldi. Yılbaşından bu yana max geri çekilme endeks  bazında %2-%3 civarında kalırken, bu rakam şirketler bazında çok daha yukarıda. .Teknoloji şirketleri ile gelinen noktada hareketin devamı için diğer alt sektörlerin görevi devralması gerekiyor. Bu hafta da ekonomik takvim belirleyici olacaktır.
Haftanın ekonomik takviminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
Salı ve perşembe günü enflasyon rakamlarını takip edeceğiz. Ayrıca perşembe günü perakende satış verileri de yumuşak iniş senaryosu adına önemli, hafta cuma günü sanayi üretimi verileriyle tamamlanacak.

S&P 500 Endeksi

S&P 500 Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

S&P 500 ve DJI Teknik Görünüm

S&P 500 Endeksi 5189 ile yeni bir tarihi zirve test ederken, kapanış haftalık ortalamalara yakın oldu. Aylık ortalamanın geçtiği 5060 düzeyi üzerinde olumlu görünüm korunacaktır. Bu seviye altında 5 bin desteği psikolojik olarak da önemli.

Dow Jones Industrials Endeksi haftayı kısa vadeli ortalamaların altında tamamlarken, aylık ortalamaya oldukça yakın bir kapanış gördük. Teknik görünüm S&P 500 kadar olumlu değil, ana destek 38 bin düzeyinde.


Önemli Şirket Haberleri ve Beklentiler

-Apple yapay zeka kullamınını ön plana çıkaracak yeni ürünü ile satış rakamları sonrası oluşan karamsar havayı dağıtmayı planlıyor.

-Nvidia cuma günü 974 ile tarihi zirve gördükten sonra günü %5 düşüşle 875'ten tamamladı, seans sonrası işlemlerde de düşüş devam etti. Arm ve AMD gibi sektörün diğer şirketlerinde de satış baskısı yaşandı.

-Medical Properties Trust çift haneli temettü getirisi ve son gelen analizlerdeki yükseliş potansiyeli ile temettü hissesi arayışında ön plana çıkıyor.

-Yatırım fonlarının alım yaptığı hisseler arasında, Nvidia'nın ardından yazılım güvenliği firması Crowdstrike gelmekte.

Nasdaq 100 Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi Teknik Görünüm

Kısa vadeli ortalamaların altında ve aylık ortalamasına yakın bir kapanış yapan endekste, MACD ve CCI alt konumunda kalmasına karşın, 17.900 altında kalınması halinde görünüm bozulacaktır, Yeni zirve görülmedikçe temkinli olunmalı.

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Haftalık Temettü Takvimi

Haftalık Temettü Takvimi

FOREX PİYASALARI ÖZETİ

ALTIN

ALTIN

GÜMÜŞ

GÜMÜŞ

EUR/USD

EUR/USD

WTI

WTI

ÜRÜN BAZLI HAFTALIK DEĞERLENDİRME

ALTIN

2195 dolar ons ile tarihi zirve tazeleyen altın fiyatlarında, merkez bankalarının alımları ile beraber yükseliş devam ediyor, dolar endeksindeki düşüş ve jeopolitik riskler de altını desteklerken, 2130 kısa vadeli destek olarak takip edilebilir.


GÜMÜŞ

Diğer değerli metaller gibi gümüş de altın performansının genel olarak gerisinde kalmakta. Anlamlı bir yükselişten söz edebilmek için 25-25.30 dolar ons bandı aşılmalı. 23.30 destek konumunda.


EUR/USD

ABD tarım dışı istihdam verileri ve ECB faiz kararı sonrasında paritede net bir yön tayin edilebilmiş değil.  1.0850 desteği üzerinde 1.10 direnci ön plana çıkıyor.


WTI

80 dolar varil seviyesi direnç olarak geçerliliğini korumakta, 75 ve 76.50 dolar varil destekleri kuvvetleniyor. Arz tarafındaki endişeler belirgin, OPEC tarafındaki kısıntılar ön planda. 



Ücretsiz Deneme Hesabı