Ncm Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar Pazi'nın Katkılarıyla 04-03-2024

NCM Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar PAZI'nın Katkılarıyla

Yeni Haftada Yeni Rekorlar Gelir Mi?

ABD piyasalarında, başta Nvidia olmak üzere  yapay zeka ile ilintili hisselerin katkısıyla yeni rekor seviyeler geldi. Yapay zeka yanında ilaç üreticilerini de yeni GLP-1 hapı ile beraber ön planda görüyoruz. Yeni haftanın özellikle ilk yarısında yeni rekor denemeleri görebiliriz. Ancak haftanın devamında ekonomik takvim ve ve veri akışı daha temkinli bir seyir izlememize neden olabilir. 
Haftanın ekonomik takviminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
Çarşamba gününden itibaren Fed Başkanı Powell'ın senato ve kongrede yapacağı sunumlarda vereceği mesajlar faiz indirimlerinin başlangıcı noktasında ipuçları içerebilir. Diğer taraftan cuma günü ayın en önemli verisi olan tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı takip edilecek.

S&P 500 Endeksi

S&P 500 Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

S&P 500 ve DJI Teknik Görünüm

S&P 500 Endeksi gün içi ve kapanış bazında olmak üzere rekor seviyeleri tazelerken, 5140 seviyesinin aşılabilmesi halinde sonraki hedef 5200 konumunda. 5050 ve 5100 ise haftalık bazda izlenecek destek seviyeleri.

Dow Jones Industrials Endeksi haftayı tarihi zirvelere yakın bir noktada tamamlarken, 39.281 zirvesinin aşılması halinde psikolojik açıdan da önemli olan 40 bin düzeyi hedef olarak izlenecektir. kısa vadeli ortalamaların geçtiği 39.000 ilk planda destek, aylık ortalamaların geçtiği 38.700'ler ise sonraki kuvvetli destek olarak izlenmeli.


Önemli Şirket Haberleri ve Beklentiler

-Novo Nordisk ve Eli Lilly ilaç firmaları arasında ön planda, iki şirket de obezite ve diyabet konusunda geliştirilen ilaçlarda pazar payı kapma yarışında.

-Enerji piyasasında önemli bir paya sahip Enbridge, yüksek temettü ödeme alışkanlığı ile ön plana çıkıyor, ancak şirketin yükseliş potansiyelinin sınırlı görülmesi de akılda bulundurulmalı.

-Yapay zeka konusunda Nvidia'nın ardından hangi hisseler gelebilir düşüncesi iki hisseyi ön plana çıkartıyor, siber güvenlik şirketi Palo Alto ve bulut platformu olan DigitalOcean

Nasdaq 100 Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi Teknik Görünüm

18.333 olan tarihi zirveye oldukça yakın bir kapanış yapan endekste, 50 günlük vadeye kadar tüm ortalamalar 18 bin seviyesinin üzerine gelmiş durumda. Yeni zirve test edilmesi halinde, 18.500 kısa vadeli hedef olarak izlenecektir.

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Haftalık Temettü Takvimi

Haftalık Temettü Takvimi

FOREX PİYASALARI ÖZETİ

ALTIN

ALTIN

GÜMÜŞ

GÜMÜŞ

EUR/USD

EUR/USD

WTI

WTI

ÜRÜN BAZLI HAFTALIK DEĞERLENDİRME

ALTIN

2083 dolar ons ile kapanış bazında tarihi zirve gerçekleştiren altın fiyatlarında, ABD tahvil faizlerindeki düşüşe paralel olarak 2150 düzeyine doğru yükselişin devamı ana senaryo, bu orta vadeli hareket içinde 2050 üzerinde kalınabilmesi ivmenin korunması adına önemli.


GÜMÜŞ

Uzun süreden beri yaşanan dip oluşumu ve sıkışmanın sonuna yaklaşıyoruz, 22-23.30 bandının kalıcı olarak yukarı kırılması halinde ilk hedef 25.50 olarak takip edilecektir. Bandın alt kısmı olan 22 bu süreçte destek konumunda.


EUR/USD

ABD borç stoku ile paritede yön arayışı devam ederken, 1.0750-1.0900 bandının alt yönde kırılımı ve düşüşün 1.0500-1.0600 bandına doğru devam etmesi ana senaryomuz. ABD verileri ve ECB yetkililerinden gelen açıklamalar izlenecek.


WTI

Önceki haftaya göre belirgin bir değişiklik yok, geri çekilmeler sınırlı kalıyor. ABD ekonomik verileri ve salı-çarşamba günü açıklanan stok verileri izlenecek. Jeopolitik risklerin Kızıldeniz kaynaklı olarak yüksek seyri ve ABD'de artan kullanım oranı geri çekilmeleri sınırlayacaktır, 80 dolar varil seviyesi kısa vadeli önemli direnç konumunda.



Ücretsiz Deneme Hesabı