Ncm Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar Pazi'nın Katkılarıyla 26-02-2024

NCM Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar PAZI'nın Katkılarıyla

Nvidia Tüm Endeksi Yukarı Çekebilir Mi?

Nvidia bilançosu öncesi yaşanan kar satışlarının ardından, şirketin gelirlerini beklentilerin üzerinde artırması ile endeksler yönünü yukarı çevirdi. Nvidia tarihinde ilk defa 2 trilyon dolar piyasa değerini aşarken, üç majör endeks de haftayı %1'e yakın artıda tamamlamayı başardı. Bu hafta neden önemli? Çünkü istatistikler yılın ilk iki ayı pozitif geçerse, yılın geri kalanının da büyük olasılıkla benzer şekilde gerçekleşeceğini gösteriyor. Bu noktada görece geride kalan bankacılık ve enerji sektörünün göstereceği reaksiyon önemli olacaktır.
Haftanın ekonomik takviminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
Ekonomik veri takvimi hareketleniyor, pazartesi yeni konut satışları, salı tüketici güveni, çarşamba GDP ikinci tahmin, perşembe PCE ve cuma Michigan Üniversitesi ve ISM imalat endeksleri izlenecek. Şirket bilançoları tarafında odak noktası biraz daha perakende tarafına kayacak.

S&P 500 Endeksi

S&P 500 Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

S&P 500 ve DJI Teknik Görünüm

S&P 500 Endeksi haftalık ortalamanın altında kapanış sergilemesine rağmen, kısa vadeli diğer teknik göstergeler olumlu kalmaya devam ediyor. Olası kar satışlarında psikolojik eşik olan 5.000 ve aylık ortalama 5.050 izlenecektir, yükselişin ivme kazanması için 5.100 kapanış bazında aşılmalı.

Dow Jones Industrials Endeksi haftayı tüm ortalamalarının üzerinde tamamlarken, RSI-ADX-MACD gibi göstergeler yükselişin devam edebileceğine işaret ediyor, aylık ortalama 38.500 ana destek konumunda. Ancak 39.000 seviyesi üzerinde yükselişin 40.000 düzeyini hedeflemesi muhtemel.


Önemli Şirket Haberleri ve Beklentiler

-Nvidia hafta içi max. 823 dolar seviyesini test ederek, şirketin piyasa değerini 2 trilyon doların üzerine taşıdı, kısa vadeli olarak 750 dolar desteği önemli, şirketin pazar payını orta vadeli olarak koruması bekleniyor.

-Buffett'ın yıllık sunumunda en fazla pozisyon azalttığı şirketler olarak, Apple-Paramount-HP ön plana çıkıyor.

-Lowe's, Macy's ve Best Buy gibi şirketlerin bilançoları ile beraber bu hafta perakende sektörü ön planda olacak.

-Temettü hisseleri arasında, karının %80 kısmını dağıtan ve 67 yıldır ödediği temettü miktarını düzenli olarak artıran P&G ön plana çıkıyor.



Nasdaq 100 Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi Teknik Görünüm

18.091 ile tarihi zirve yenileyen endekste kapanış, haftalık ortalamaların altında gerçekleşti. endekste yeni zirve test edilmedikçe temkinli tarafta kalmakta fayda var, daha uzun vadeli ortalamaların geçtiği 17.700 desteğinin çalışması önemli.

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Haftalık Temettü Takvimi

Haftalık Temettü Takvimi

FOREX PİYASALARI ÖZETİ

ALTIN

ALTIN

GÜMÜŞ

GÜMÜŞ

EUR/USD

EUR/USD

WTI

WTI

ÜRÜN BAZLI HAFTALIK DEĞERLENDİRME

ALTIN

2030 dolar ons seviyesinin üzerinde kalınabilmesi önemli, 2050 aşılabildiği takdirde yükseliş ivme kazanabilir, hafta genelinde ABD tahvil faizlerindeki yükselişin hız kesmesi ve ABD verilerinin Fed faiz indirim senaryolarına etkisi takip edilecektir.


GÜMÜŞ

Bir süreden beri 22-23.30 dolar ons bandına sıkışan gümüş için, bu sıkışmanın yukarı yönde tamamlanma ihtimalinin daha fazla olduğunu değerlendiriyoruz, kısa vadeli hedef 25 olarak izlenebilir. Altına görece endüstriyel kullanımı daha fazla olan gümüş için elektrikli araçların payının artması önemli.


EUR/USD

Fed faiz indirim senaryoları ötelense de, ECB tarafından da şahin bir duruş sergilenmiyor oluşu paritede yukarı hareketi sınırlamakta. 1.0850 önemli pivot noktası, haftalık olarak 1.07-1.0750 destek bölgesi olarak ön planda.


WTI

ABD ekonomik verileri ve salı-çarşamba günü açıklanan stok verileri izlenecek. Jeopolitik risklerin Kızıldeniz kaynaklı olarak yüksek seyri geri çekilmeleri sınırlayacaktır, 80 dolar varil seviyesi kısa vadeli önemli direnç konumunda.



Ücretsiz Deneme Hesabı