Ncm Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar Pazi'nın Katkılarıyla 19-02-2024

NCM Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar PAZI'nın Katkılarıyla

ABD Endekslerinde Ortak Satışları Rallinin Sonu Mu?

ABD Endeksleri hafta içinde enflasyon verileri ile geriledi, endeksler salı günü gelen tüfe verisini atlatsa da, cuma günü gelen üfe verisi sonrası haftanın kapanışında yine düşüş vardı. Hafta içerisinde Amazon'dan Bezos ve Apple'dan gelen Buffett satış haberleri rallinin sonuna mı geliniyor diye düşündürttü. Çünkü Bezos daha önce açıkladığı satış miktarına ek yaparken, Buffett da uzun zamandır taşıdığı pozisyonda kar satışına gitti. Kısa vadeli olarak tarihi zirvelerdeyiz ve Nvidia öncülüğünde yapay zeka hisseleri endeksleri taşımaya devam ediyor, ancak momentum kaybı da düşünüldüğünde bu noktadan sonra temkinli olunması gerektiğini düşünüyoruz.
Haftanın ekonomik takviminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
Ekonomik veri takvimi nispeten sakin, çarşamba günü son Fed toplantısının tutanakları açıklanacak. Hafta genelinde Fed guvernörlerinin yapacakları açıklamalar, PMI endeksleri ve konut verileri var. Bilanço tarafında ise son aylarda değerini ikiye katlayan ve piyasa değeri 2 trilyon dolara yaklaşan Nvidia hissesinin bilançosu haftanın gidişatını belirleyecek. 

S&P 500 Endeksi

S&P 500 Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

S&P 500 ve DJI Teknik Görünüm

S&P 500 Endeksi için haftalık ortalamalar 5.000 seviyesi üzerine çıkarken, aylık ortalamaların bulunduğu 4940 düzeyine kadar kar satışları trend dahilinde kabul edilebilir, bu seviye altında kapanışlar ise daha anlamlı bir düzeltme başlangıcı olarak değerlendirilmelidir.

Dow Jones Industrials Endeksi için 38.400 seviyesi aylık ortalamalar itibariyle oldukça önemli. Kısa vadeli indikatörler yükselişin devamı ihtimalini desteklemekte, 39.000 seviyesi ilk planda belirgin direnç konumunda, buranın aşılması halinde hareket ivme kazanacaktır.


Önemli Şirket Haberleri ve Beklentiler

-Hafta içerisinde 746 dolar ile tarihi zirve yenileyen Nvidia, haftanın son gününde gelen kısmi kar satışlarıyla haftayı 726 dolar ile sınırlı bir yükselişle tamamladı.

-GPU veri işlemcisine dair satış beklentisinde revizyon yapan AMD, yapay zeka pazar payı konusunda iddiasını artırıyor.

-Marvell Technology de, oyun konsolları ve ileri düzey sürüş asistanı işkollarının yanı sıra Nvidia ile birlikte hareket ettiği yapay zeka alanındaki çalışmaları ile ön plana çıkıyor.

-Nvidia, Super Micro Computers ve Meta şirketleri olası sermaye artırımı haberleri açısından yakından takip edilmeli.

-Perakende tarafında salı günü açıklanacak Walmart hissesinin bilançosu da sektör açısından önemli olacaktır.


Nasdaq 100 Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi Teknik Görünüm

Kısa vadeli ortalamaların altına gelinmesiyle görünüm negatif, 17.600 altında kapanışlarda belirginleşecek ikili tepe görüntüsü olumsuz. 17.900 üzerinde kapanışlara ihtiyaç var.

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Haftalık Temettü Takvimi

Haftalık Temettü Takvimi

Ücretsiz Deneme Hesabı