Ncm Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar Pazi'nın Katkılarıyla 05-02-2024

NCM Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar PAZI'nın Katkılarıyla

Muhteşem Yedili yerine Yapay Zeka Beşlisi?

2024 yılının ana teması olmaya aday olan yapay zeka ile ilintili hisseler performansları ile ön planda. Başta herkesin bildiği Nvidia olmakla beraber, Aldvanced Micro Devices, Broadcom ve Taiwan Semiconductor Manifactoring de yeni listede yer alıyor. Listedeki son isim ise muhteşem yediliden de tanıdığımız ve yeniden dünyanın en değerli şirketi haline gelen Microsoft. Moral bozan Fed toplantısının ardından piyasaların yine de haftayı %1 yukarıda kapatmasında bu hisselerin payı oldukça fazla. Tabii beklentilerin üzerinde gelen tarım dışı istihdam verisi de tüketime dayalı tarafta etkili oldu
Haftanın ekonomik takviminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
Şirket bilançoları yakından takip edilecek, hafta genelinde 104 S&P 500 şirketi finansallarını açıklayacak. Tarım dışı istihdam verisi sonrası hafta genelde ekonomik veri takvimi açısından sakin geçer,  Haftanın başında ISM hizmet endeksini ve perşembe günü de  işsizlik maaşı başvurularını izleyeceğiz. Ayrıca haftanın her günü bölge Fed guvernörlerinin açıklamaları var.

S&P 500 Endeksi

S&P 500 Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

S&P 500 ve DJI Teknik Görünüm

S&P 500 Endeksi 4975 seviyesi ile yeni bir tarihi zirve test ederken, kapanış 4958 seviyesinden gerçekleşti. 4900 üzerinde teknik olarak görünüm olumlu, ancak kritik 5000 psikolojik eşiğine yaklaşılması itibariyle tetikte olunmalı.

Dow Jones Industrials Endeksi de 38.783 ile yeni bir tarihi zirve test ederken, kapanış 38.654 seviyesinden gerçekleşti. 38.000 üzerinde pozitif görünüm devam edecektir, 37.400 seviyesi orta vadeli trade edenler için iz süren stop loss seviyesi olarak takip edilebilir. 


Önemli Şirket Haberleri ve Beklentiler

-Haftayı 661.6  USD düzeyinden tamamlayan Nvidia, 1.63 trilyon USD piyasa değerine ulaştı, 600 USD fiyat seviyesi üzerinde görünüm olumlu kalmaya devam edecektir.

-Çin'de gerçekleştirdiği satış beğenilmeyen Apple sert düşüş kaydederken, temettü dağıtım kararı ve beklentileri aşan kar rakamı ile Meta hisseleri ralli yaptı.

-51 yıldır sürekli olarak ödediği temettü miktarını artırma başarısı gösteren ve hafta içinde bilanço açıklayacak olan Pepsi, pasif gelir arayışında olanlar için iyi bir tercih oluşturmakta.

-Tesla azalan kurumsal talep ve artan rekabetin getirdiği karlılık düşüşü ile beraber 200 USD seviyesi altında zayıf kalmaya devam ediyor.

-Fed açıklama metninden bankacılık sistemine dair ibarenin çıkartılması ve bölgesel bankalara dair haber akışı önemli.

Nasdaq 100 Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi Teknik Görünüm

17.682 ile yeni bir tarihi zirve test eden endekste, haftanın kapanışı da 17.642 ile bu zirveye yakın bir noktadan gerçekleşti. Olası kar satışlarının 16.900-17.000 bandı dahilinde karşılanabilmesi teknik görünümün negatife dönmemesi adına çok önemli.

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Haftalık Temettü Takvimi

Haftalık Temettü Takvimi

Ücretsiz Deneme Hesabı