Ncm Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar Pazi'nın Katkılarıyla 29-01-2024

NCM Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar PAZI'nın Katkılarıyla

S&P 500 Endeksi

S&P 500 Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

S&P 500 ve DJI Teknik Görünüm

S&P 500 Endeksi 4906 seviyesi ile yeni bir tarihi zirve test ederken, kapanış sınırlı düşüşle 4890 seviyesinden gerçekleşti. 4800 seviyesi üzerinde kalındıkça teknik anlamda görünüm olumlu kalmaya devam edecek, 4840 daha kısa vadeli perspektifte iz süren stop loss olarak izlenebilir, 4906  üzerinde yeni tarihi zirvelerde yükseliş ivme kazanabilir.

Dow Jones Industrials Endeksi de 38.215 ile yeni bir tarihi zirve test ederken, 38.000 üzerinde pozitif görünüm devam edecektir, 37.400 seviyesi orta vadeli trade edenler için iz süren stop loss seviyesi olarak takip edilebilir. 


Önemli Şirket Haberleri ve Beklentiler

-Nvidia 600 seviyeisin de aşarak 628 ile tarihi zirve test ettikten sonra haftayı 610 düzeyinden tamamladı, çip üretimi konusunda %90 pazar payı ile piyasayı domine eden şirket için 600 seviyesi üzerinde görünüm olumlu.

-Bu hafta bilançolarını paylaşacak olan Apple ve Microsoft dünyanın en değerli şirketi olmak için yarışa devam ediyorlar. Apple son 8 çeyreğin 7'sinde analist tahminlerini aşan kar açıklarken, Microsoft tarafında da son 7 çeyreğin en yüksek gelir rakamı beklenmekte.

-Yine bu hafta bilanço açıklayacak olan General Motors da yakın dönemde gelen analist hedef fiyat revizyonları ve cazip çarpanlar ile işlem görmesi nedeniyle ön planda olacaktır.

-Amazon şirketi için de değerlemede riskler mevcut, bilanço sonrası görece pahalı hale gelme ihtimaline karşın temkinli olunmalı.

-Tesla zayıf bilanço ardından gerilemeye devam ederken, BYD ile rekabetin değerleme üzerinde baskı yaratmaya devam etmesi beklenmekte.

Nasdaq 100 Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi Teknik Görünüm

Çarşamba günü 17.665 ile yeni bir tarihi zirve test eden endekste sonraki günlerde görünüm alçalan tepeler şeklinde devam ettiği için, tetikte olunmalı. Olası kar satışlarının 16.900-17.000 bandı dahilinde karşılanabilmesi teknik görünümün negatife dönmemesi adına çok önemli.

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Haftalık Temettü Takvimi

Haftalık Temettü Takvimi

Ücretsiz Deneme Hesabı