Ncm Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar Pazi'nın Katkılarıyla 08-01-2024

NCM Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar PAZI'nın Katkılarıyla

Yılın ilk haftası geri kalanını da belirliyor mu?

ABD endekslerine dair ilginç bir istatistik, yılın ilk haftası kayıpla kapanırsa, yılın geri kalan kısmı da büyük ölçüde zayıf bir seyirle geçiyor, ilk haftanın düşüşle kapandığı yılların ortalama getirisi %0.3 gibi çok düşük bir seviyede. Kızıldeniz'de yaşanan gelişmeler ile jeopolitik riskler devam ediyor.  ABD'de istihdam verisi beklentilerin üzerinde gelirken, açık pozisyon sayısını gösteren JOLTS son 2.5 yılın en düşüğünde yer aldı. Genel olarak başta Nasdaq içinde yer alan yüksek teknoloji hisselerinde zirve oluşumu sonrası kar satışları etkili oldu.
Haftanın ekonomik takviminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
Veri trafiği nispeten sakin, perşembe günü ABD'de TÜFE verisinin ardından, cuma günü de ÜFE verisi izlenecek, ayrıca zayıf giden konut piyasasına dair mortgage başvuruları da çarşamba günü ön planda olacaktır.

S&P 500 Endeksi

S&P 500 Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

S&P 500 ve DJI Teknik Görünüm

S&P 500 Endeksi zayıf bir hafta ile yıla başladı, 4700 seviyesi altında olası kapanışlar ile beraber düşüşün ilk planda 4650 düzeyini hedeflemesi muhtemel, RSI da sert düşüşe devam ederken sonraki destek ise 4600 seviyesinde. 4740 aşılmadıkça görünüm negatif. 

Dow Jones Industrials Endeksi diğer majör endekslere kıyasla daha sağlam bir duruş sergilerken, 37 bin seviyesi üzerinde kalınması halinde yaşanan kısmi satışlar kalıcı olmayacaktır. Bu seviye civarında önemli destekler var, dolayısıyla potansiyel bir kırılım diğer endekslere benzer bir satış getirebilir. RSI düşüşü daha sınırlı, ancak burada da 37.800 aşılıp yeni zirve görülmedikçe temkinli olunmalı.


Önemli Şirket Haberleri ve Beklentiler

-Barclays'in raporu sonrasında sert satış ile endeksi aşağı çeken Apple için 200 seviyesi altında görünüm zayıf.
-Çin merkezli BYD şirketi, Tesla için önemli bir rakip konumuna gelirken, 270 seviyesi altında zayıf görünüm devam edebilir.
-Teknoloji hisselerine gelen satışa görece iyi bir duruş sergileyen Nvidia için 510 seviyesi aşılabildiği takdirde yeni bir yükseliş trendi başlayabilir.
-Temettü hisseleri konusunda ön plana çıkan isimler, yüksek volatiliteye rağmen UPS, temettü ödemeleri enflasyondan daha hızlı artan Coca Cola ve perakende sektöründe de Target ön planda.

Nasdaq 100 Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi Teknik Görünüm

200 günlük ortalama olan 16.350 seviyesine doğru düşüşün hız kesmesi beklenebilir, aksi takdirde ana destek olarak  16 bin seviyesi takip edilecektir, 17 bin seviyesi aşılmadıkça bozulan teknik görünümde anlamlı bir toparlanma yaşanması zor.

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Haftalık Temettü Takvimi

Haftalık Temettü Takvimi

Ücretsiz Deneme Hesabı