Ncm Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar Pazi'nın Katkılarıyla 02-01-2024

NCM Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar PAZI'nın Katkılarıyla

Piyasalar her şeyin en iyisini mi fiyatladı?

Yeni yıla başlarken, ABD piyasalarında tam sekiz haftadır devam eden ralli ne zaman sona erecek sorusu ilk planda akla gelmekte. ABD piyasaları özellikle yapay zeka konusunda faaliyet gösteren şirketlerin de katkısıyla tarihi rekor seviyelere yakın kapanışlar gerçekleştirdi. Müzik devam ederken, dans etmeyi sürdürün şeklinde de ifade edilebilecek trade disiplini şüphesiz önemli. Ancak diğer taraftan piyasada olası bir kar satışı başladığı anda da pozisyonlardan çıkabilmek adına tetikte olmak da şart, yani iz süren zarar durdur yaklaşımı şart. Hafta içinde oldukça yoğun bir veri trafiği var, dolayısıyla bunların her biri potansiyel katalist olabilir, temkinli olunmalı. Bu noktadan itibaren olası yükseliş denemeleri yüzdesel olarak muhtemel kar satışlarına karşı cazip olmaktan çıkıyor.
Haftanın ekonomik takviminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
Veri trafiği oldukça yoğun ancak, çarşamba günü gelecek ISM imalat ve ADP özel sektör istihdam verisi ve cuma günü gelecek tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı piyasada kuvvetli dalgalanma yaratabilir.

S&P 500 Endeksi

S&P 500 Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

S&P 500 ve DJI Teknik Görünüm

S&P 500 Endeksi yılın kapanışında kısa vadeli ortalamalarının altına gelirken, RSI tarafında da güç kaybı dikkat çekmekte. Bu şartlar altında 4780 üzeri kapanış görülmeden görece zayıflığın devam etmesi muhtemel, endeks 4780 üzeri kalabilirse tarihi zirvesini hedefleyecektir, 4780 altında olası kapanışlarda ise 100 günlük ortalama 4725 ön plana çıkıyor.

Dow Jones Industrials Endeksi tüm hareketli ortalamalarının üzerinde yılı tamamlarken, haftalık-aylık ve 50 günlük ortalamaların birbirine oldukça yakınlaşmış olduğunu söyleyebiliriz, endekste 37.400 seviyesi üzerinde kalınması yükseliş trendinin devamı adına önemli, bu seviye altında satış baskısı artabileceğinden dikkatli olunmalı.


Nasdaq 100 Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi Teknik Görünüm

Yılı kısa vadeli ortalamalarının hafif altında tamamlayan endekste, 17 bin seviyesi üzerinde yeni bir atak gelmedikçe, 200 günlük ortalama olan 16.350 seviyesine doğru düşüşün devam etme ihtimali ağır basıyor. RSI tarafında da görece güç kaybı yaşanmakta.

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Haftalık Temettü Takvimi

Haftalık Temettü Takvimi

Ücretsiz Deneme Hesabı