Ncm Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar Pazi'nın Katkılarıyla 25-12-2023

NCM Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar PAZI'nın Katkılarıyla

Noel baba rallisi ile yeni rekorlar gelir mi?

ABD piyasaları haftanın ilk işlem gününde noel tatili dolayısıyla kapalı olacak. Avrupa piyasalarında tatil büyük ölçüde salı günü de devam edeceği için aslında hafta genelinde düşük işlem hacimleri ve sınırlı katılım görebiliriz  Fed'in favori enflasyon göstergesi olan çekirdek PCE deflatöründe iyileşme ve konut verilerinde toparlanma ile beraber yılı yeni rekor seviyeler ile tamamlama ihtimali artıyor. Dow Jones Industrials 37 bin seviyesini aştıktan sonra yeni zirve seviyelere doğru yükselişini sürdürürken, S&P 500 ve Nasdaq da yeni zirvelere oldukça yakın bir düzeyde.  Artan noel dönemi tüketim harcamaları ve AI konusundaki gelişmeler ile bu hafta da perakende şirketleri ve yüksek teknoloji alanında faaliyet gösteren firmalar ön planda olabilir. Aşırı alım bölgelerine gelinmesi itibariyle gelecek haftadan yani yeni yılın başından itibaren temkinli olmakta da fayda var.
Haftanın ekonomik takviminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
Veri trafiği oldukça cılız ancak, salı günü gelecek konut verisi ve perşembe günü gelecek işsizlik maaşı başvuruları verisi derinliğin sınırlı olduğu piyasada dalgalanma yaratabilir.
Endekslerde teknik olarak hangi seviyelere dikkat etmemiz gerekiyor?
S&P 500 Endeksi için 4650 seviyesi üzerinde kalınması halinde, teknik görünüm olumlu kalmaya devam edecektir, 4800 seviyesi üzerinde yeni zirve test edilebilir.
Dow Jones Industrials Endeksi için, 37 bin üzerinde kalınması halinde teknik görünüm olumlu, 37.650-38 bin bölgesinde yeni zirve test edilebilir.
Nasdaq 100 Endeksi için 16.400 seviyesi üzerinde kalınması halinde, teknik görünüm olumlu kalmaya devam edecektir, 17 bin seviyesi üzerinde yeni zirve test edilebilir.

S&P 500 Endeksi

S&P 500 Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

Önemli Şirket Haberleri ve Beklentiler

Ortadoğu'daki gelişmeler yakından izlenecek, Kızıldeniz'de ticari mal trafiğini önemli ölçüde etkileyen ve firmaları maliyetleri oldukça yükselten alternatiflere yönelten durum önemli.
ABD endekslerinde yılın son haftası ve gelecek yılın ilk günleri genelde olumlu bir şekilde geçiyor, endekslerde yükselişin öncüsü olan Alphabet, Apple, Nvidia ve Tesla gibi hisseler yine  odak noktası olacak. Amazon'un da Walt Disney görece performansı takip edilecektir.

Nasdaq 100 Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi

Altın / Dolar Ons Fiyatı

Altın / Dolar Ons Fiyatı

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Bu Hafta Açıklanacak Şirket Finansalları

Bu Hafta Açıklanacak Şirket Finansalları

Haftalık Temettü Takvimi

Haftalık Temettü Takvimi

Ücretsiz Deneme Hesabı