Ncm Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar Pazi'nın Katkılarıyla 18-12-2023

NCM Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar PAZI'nın Katkılarıyla

Yılın son iki haftasına pozitif seyirle başlıyoruz

Olmaz denilen şey oldu ve daha iki hafta öncesine kadar faiz indirimlerini konuşmak için daha çok erken diyen Fed, faizlerin üçüncü kez üst üste değiştirmediği toplantı sonrasında indirim beklentilerinin önünü sonuna kadar açan bir metne imza attı. Mart ayında ilk indirim yapılma ihtimali vadeli piyasalarda p gibi baskın bir düzeyde fiyatlanıyor. İstihdam ve büyüme verileri bu kapsamda bir hızlı dönüşü gerektirecek düzeyde bozulmadı. Ancak faiz indirim beklentileri hızlı ve ekonomik yavaşlama beklentileri daha kademeli, bu da finansal koşulların daha da gevşemesi ve İsrail-Hamas benzeri yeni bir kara kuğu gelmediği noktada endekslerde geçerli olan noel baba rallisinin devam etmesi anlamına geliyor
Haftanın ekonomik takviminde öne çıkanlara bakacak olursak;
Pazartesi günü sakin bir başlangıcın ardından, Salı günü açıklanacak olacak inşaat izinleri verisinde önceki aya göre düşüş bekleniyor. Çarşamba günü gelecek tüketici güven endeksinde ise son veriye kıyasla yükseliş öngörülmekte. Perşembe günü büyüme verisi son okuma açıklanacak ve çeyreklik bazda beklenti %5.2 gibi oldukça yüksek. Cuma ise haftanın kapanışında tam bir veri bombardımanı var.  Fed için önemli enflasyon göstergesi olan çekirdek PCE için ılımlı düşüş, dayanıklı mal siparişlerinde kayda değer artış ve Michigan Üniversitesi güven endeksinde de yine önemli yükseliş beklenmekte. Ayrıca bu anketin alt detaylarında izlenen orta ve uzun vadeli enflasyon beklentileri de önemli olacaktır.

S&P 500 Endeksi

S&P 500 Endeksi

Dow Jones Industrial Endeksi

Dow Jones Industrial Endeksi

Nasdaq Composite Endeksi

Nasdaq Composite Endeksi

ABD 10 Yıllık Tahvil Faizi

ABD 10 Yıllık Tahvil Faizi

Şirket Finansalları ve Temettü Ödemeleri

Salı günü Accenture ön planda, hisse başına kar tahmini 3.15$
Çarşamba günü Micron,'un hisse başına 1.01$ zarar açıklaması bekleniyor.
Perşembe günü Nike sonuçları izlenecek, hisse başına 0.84$ kar açıklaması öngörülüyor.
Bu hafta temettü ödemesi yapacak şirketler ise, pazartesi günü Baraboo (0.03$) ve Merril Lynch Depositor Inc. (0.756475$)

Ücretsiz Deneme Hesabı