Tekni̇k Anali̇z Raporu ( 27-31 Mart) 24-04-2023

TEKNİK ANALİZ RAPORU ( 27-31 Mart)

HAFTALIK NOT

Bayram tatilinin olduğu kısa haftada BIST00 endeksi zayıf işlem hacmi ile 5000 seviyesi üzerinde kalma mücadelesi ile haftayı geçirdi. Hisse bazında hareketler ve hatta Çarşamba günü Halkbank ve Vakıfbank hisselerinin tavan oluşu dahi endeksin olumlu kapanış yapmasına yetmedi. 

Piyasa hafta içinde 4975 düşük seviyesini gördü. Aşağı yönlü dalgalanmalarda geçtiğimiz hafta portföyde bulunan hisse senetlerinin tamamında stop çalıştı. Ancak bu hisse senetlerinde stop çalıştıramayan ve yeni haftaya taşımak durumunda kalanlara endekste alışın olduğu ortamda fırsat vereceğini düşünüyoruz. 

Yeni haftada 25 Nisan Tav, 26 Nisan Akbank ve Türk Traktör, 27 Nisan Garanti, Otokar, Tekfen, Tofaş, 28 Nisan Aygaz ve Tüpraş gibi önemli şirket bilançoları açıklanacak. Bu hafta BIST100 endeksinin 5100 üzerine yerleşmesini büyğk ölçüde bankacılık sektörüne bağlı görüyoruz. Öte yanda FED toplantısı öncesi küresel hisse senedi piyasalarının mevcut seviyelerini koruması pozitif iken Avrupa endekslerinden destek bulabiliriz. 

Bu hafta portföyde yer alan hisse senetleri. Akbank, Dohol, Mavi, Pegasus ve Tcell den oluşuyor. 14 Mayıs Genel seçim tarihi yaklaştıkça risk almak istemeyen yatırımcılar kenara çekiliyor. Kısa dönem harekette piyasanın kaderi büyük ölçüde piyasa yapıcı rolü ile yapılan işlemlere bağlı diyebiliriz. 14 Nisan haftasının istatistiklerine göre uzun bir aradan sonra haftalık bazda yabancı yatırımcı hisse senedi piyasasında alış tarafında görüldü. Ancak bu alımların önemli direnç seviyelerini yukarı yönde geçmek için yeterli olmadığını anlıyoruz. Orta ve uzun vadede Türkiye hisse senedi payını artırmak için yabancı kurumsal yatırımcı genel seçim sonucunu almak isteyecektir. 

Haftalık Teknik Bülten

Haftalık Teknik Bülten

ÖNCEKİ HAFTA PERFORMANS TABLOSU

27-31 Mart 2023

27-31 Mart 2023

Ücretsiz Deneme Hesabı