Tekni̇k Anali̇z Raporu ( 27-31 Mart) 17-04-2023

TEKNİK ANALİZ RAPORU ( 27-31 Mart)

HAFTALIK NOT

Geçtiğimiz haftaya %3.5 a yakın ivmeli yükseliş ile başlayan BIST100 endeksi geri kalan günlerde 5200 sınırına yaklaştı ancak bu seviye geçilemedi. Son işlem günü hariç işlem hacimide göreceli artış vardı. Ancak küresel hisse senedi piyasasında ABD ekonomik verileri ile karşık seyir ve içeride yatırımcının seçim belirsizliği ile alternatif enstrümalara geçiş ile hacim artışları sınırlı kalıyor. 

Geçtiğimiz haftanın portföyünde yer alan AkSEN hedeflenen 32.80 TL seviyesini gördü. Kar realize edildi. PETKM hedef seviyemizin bir basamak altı 14.38 TL yi gördü. Kar realize edildi. Portföyde taşıyanlar için hissenin 14.40 TL direncini test etme poyansiyeli sürüyor. TEKFN endeksteki yükselişe katılamadı. Haftanın kapanışı stop seviyesi sınırında gerçekleşti. Yeni hisse potansiyelleri için 34.70 TL ile stop çalıştırdık. Buna rağmen hissenin önümüzedki haftalarda 38.80 TL olan hedefi test etme potansiyeli olduğunu düşünüyoruz.

MAVI ve TAVHL hisse senetlerini pozitif teknik görünüm ile hedef seviyelerini yukarı yönde güncelleyerek portföyde koruyoruz. Bunun yanında haftalık portföyümüze AYGAZ, SAHOL ve KARSN hisse senetlerini ekledik.

Yeni haftada 20 Nisan Perşembe yarım gün işlem olurken Cuma günü piyasalar Ramazan bayramı sebebi ile kapalı olacak. Tatil sebebi ile takas tarihleri değişecek. Genelde uzun tatililerde haftanın ilk yarısı satıcılı takas avantajının olduğu günlerde ise alıcılı bir seyir gözlenir. Ancak bireysel yatırımcının fazla katılımcı olmadığı ortamda ve bayram tatilinin kısa olması nedeni ile bu kez bu hareket limitli olabilir. 

Bu hafta BIST100 endeksinde kabaca 5000-5200 bandının kırılma yönü önemli görülüyor. 5200 seviyesinin yukarı yönde kırılması için hisse bazında hareketler yerine genele yayılan alım dalgası aranıyor. 

Haftalık Teknik Bülten

Haftalık Teknik Bülten

ÖNCEKİ HAFTA PERFORMANS TABLOSU

27-31 Mart 2023

27-31 Mart 2023

Ücretsiz Deneme Hesabı