Tekni̇k Anali̇z Raporu ( 08-12 Ağustos ) 08-08-2022

TEKNİK ANALİZ RAPORU ( 08-12 AĞUSTOS )

HAFTALIK NOT

Geçtiğimiz haftayı %6.10 yükselerek tamamlayan BIST100 endeksi art arda 4. haftayı da yükselişle geçirmiş oldu ve son birkaç gündür tarihi rekorlar kırılıyor. Endeksteki bu oldukça pozitif görünümün devam etmesi beklenebilir. Tabi ki ufak düzeltme hareketlerinin yaşanabileceği her zaman akıllarda bulundurularak trende tutunmak anlamlı olacaktır. Her ne kadar görünüm pozitif olsa da riski ölçmeden işlem yapmanın oldukça yüksek olduğu dalgalı bir piyasadan bahsedebilir. Endeks artık doğrudan bir ralliye işaret ediyor ve rallilerde sürekli olarak hisse değiştirmek kayıplara yol açabiliyor. Yurtdışı ve yurt içinden kaynaklanacak herhangi bir ekstra haber akışı olmazsa yükselişin devam etme ihtimali yüksek sayılabilir ancak her zaman temkinli olmalı ve portföy mantığıyla ilerlemeli.

HisseFiyatStopHedefGetiri PotansiyeliZarar Kes OranıYön
HEKTS
 ₺38.70
 ₺37.60
 ₺42.00
8.5%
-2.8%
Long(Uzun)
TAVHL
 ₺60.25
 ₺58.50
 ₺65.00
7.9%
-2.9%
Long(Uzun)
GUBRF
 ₺91.80
 ₺90.00
 ₺99.00
7.8%
-2.0%
Long(Uzun)
ISCTR
 ₺6.42
 ₺6.20
 ₺6.90
7.5%
-3.4%
Long(Uzun)
SASA
 ₺49.80
 ₺48.60
 ₺53.00
6.4%
-2.4%
Long(Uzun)


HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş.

HEKTS

Önceki gün gerçekleştirdiği tarihi zirvesini son işlem gününde test eden ve bu bölgeden onay alan Hektaş'ın hareketine devam etme ihtimali yüksek sayılabilir. Hacmin yeniden hareketlenmesi ve görünümün bir tarihi zirve hareketine dönüşmesiyle birlikte Hektaş güçlü görünümünü bu hafta da sürdürebilir. Stop seviyesinin yakın olması ve fiyatın yeniden art arda yükselmesiyle kısa vadeli anlamlı bir deneme olabilir. 

TAV HAVALİMANLARI HOLDİNG A.Ş.

TAVHL

Geçtiğimiz haftayı çok kritik 55 TL bölgesinin üzerinde tarihi zirve haftalık kapanış gerçekleştirerek tamamlayan Tav Havalimanları artan hacimle ve birkaç kez denenmesine rağmen bir türlü geçilemyen 55 TL bölgesinin üzerine çıkmasıyla kısa vadeli hareket ihtimalini artırmış oldu. Son gün mumunun da neredeyse bir marubozu( gölgesiz) olması da potansiyeli ortaya koyuyor olabilir. Oldukça pozitif bilanço ile birlikte görünüm ivme kazandı.

GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.

GUBRF

Geçtiğimiz hafta hem düşen trendini hem de yatay konsolidasyon bölgesini yukarı doğru kırmayı başaran Gübre Fabrikaları güçlü bir yükseliş hareketi içerisinde olabilir. Son günkü büyük gövdeli mumun ve son dönemlerin en büyük hacminin yaşanması da potansiyelin sinyalleri niteliğinde. Eğer formasyon devam ederse hareketin yukarı yönlü devam etmesi beklenebilir . Stop bölgesinin yakın olması ve yukarıdaki potansiyelin hala bulunması nedeniyle kısa vadeli trade fırsatı olarak değerlendirilebilir.

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.

ISCTR

Geçtiğimiz hafta önemli konsolidasyon bölgesinden çıkan bir diğer hisse İş Bankası oldu. Özellikle 5 TL üzerinde kapanışlarda hareketin güçlenmesi beklenebilir. Haftalık olarak da günlük olarak da tarihi zirve kapanışı gerçekleştirmesiyle birlikte hareket bir ATH( tarihi zirve) setup'ına evrilmiş durumda. Stop seviyelerine itibar ederek güzel bir fırsat sunuyor olabilir. Bankacılık hisseleri son günlerde oldukça dalgalı o yüzden temkinli olmakta fayda var.

SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş.

SASA

Geçtiğimiz haftanın son gününde oldukça önemli bir yükseliş gerçekleştiren SASA'da hareketin devam etme ihtimali artmış oldu. Yukarıda kritik bir direnç olmasına rağmen bu bölgenin özellikle son günde yaşanan hacimle birlikte geçilme ihtimali artmış oldu. 45 TL üzerindeki kapanışlarla hareket güçlenebilir. Kısa vadede devam eden düzeltme hareketi sonlanmış olabilir. 

ÖNCEKİ HAFTA PERFORMANS TABLOSU

Ücretsiz Deneme Hesabı