Tekni̇k Anali̇z Raporu ( 04-08 Temmuz ) 04-07-2022

TEKNİK ANALİZ RAPORU ( 04-08 TEMMUZ )

ENİS ŞENOL'DAN HAFTALIK NOT

Öncelikle belirtmekte fayda var. Son 4 haftanın mumlarına baktığımızda 2 tane doji(kararsız) 2 tane de büyük kırmızı gövdeli düşüş mumları görüyoruz. Yani 4 haftadır süren aşağı yönlü hareketin içindeyiz. Ayrıca zirveden yaklaşık %10 uzaktayız. Buna ek olarak aylık grafiğe baktığımızda pandemiden bu yana en sert aylık düşüşü yaşadık (%5.56). Bundan önceki en sert düşüş ise 2021 Mart ayındaydı ( Naci Ağbal görevden alınması). Bu bilgiler ışığında endeks için çok da iyimser bir görünümden bahsetmek oldukça güç. Çünkü Cuma günü gelen yükseliş hareketi genellikle hacimsiz bir şekilde gerçekleşti ve 28 Mart’tan bu yana en düşük hacimle yükseldik.

Bu hafta Cuma günü yarım gün olacak ve haftaya hem bayram nedeniyle hem de 15 Temmuz nedeniyle borsa 3 gün kapalı olacak sadece Çarşamba ve Perşembe günleri işlem gerçekleşecek. Bu ortamda güçlü bir yükseliş hareketinin yaşanmasını beklemek hayli güç. Ancak bu durum yükselmeyecek demek değil. Yükselebiliriz fakat ihtimallere baktığımızda yatay negatif hareketin sürme ihtimali daha yüksek görünüyor.Ortam temkinli olmayı gerektiriyor. İçeride olunacaksa düşük pozisyon büyüklükleriyle düşük risklerle olmak daha sağlıklı. Kenardan izlemek de bir tercih olarak düşünülebilir. Özellikle VIOP için bir miktar daha temkinli olmakta yarar var.


HisseFiyatStopHedefGetiri PotansiyeliZarar Kes OranıYön
EKGYO
 ₺2.81
 ₺2.70
 ₺3.05
8.5%
-3.9%
Long(Uzun)
ECILC
 ₺10.19
 ₺10.00
 ₺10.85
6.5%
-1.9%
Long(Uzun)
KOZAA
 ₺27.86
 ₺27.00
 ₺29.50
5.9%
-3.1%
Long(Uzun)
THYAO
 ₺49.30
 ₺47.50
 ₺52.50
6.5%
-3.7%
Long(Uzun)
TKFEN
 ₺22.70
 ₺22.00
 ₺23.90
5.3%
-3.1%
Long(Uzun)

TÜRK HAVA YOLLARI A.O.

THYAO

Uzun süredir belirttiğimiz havacılık sektöründeki tüm beklentiler hala tüm canlılığını koruyor. Dönem dönem düzeltme hareketleri yaşanmış olsa da bu yazın sonuna kadar buradaki beklentiler sürebilir. Türk Hava Yolları için teknik olarak son yaşanan yükseliş hareketi ile birlikte hisse trendine tutundu ve hareketin devamı sinyalini yaktı. 50 TL bölgesinin hala kritik bir direnç bölgesi olduğunu unutmamakta fayda var. Stop bölgesinin net bir şekilde yakın olması ve yaşanan düzeltme hareketi sonrası potansiyelin hala devam ediyor olması da hisse için beklentileri artırıyor. Endeks için çok önemli hisselerden biri olmasının yanında endeksteki negatif haftaya rağmen bu haftayı açıldığı bölgenin üzerinde tamamlamayı başardı. Kısa vadeli yukarı yönlü bir hareket buradaki setup’tan çıkabilir.

EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.

EKGYO

Geçtiğimiz hafta bir kırılım hareketi gerçekleştiren Emlak Konut çok kritik 2.70 bölgesinin üzerinde haftalık kapanış gerçekleştirmiş oldu. Aynı zamanda son dönemdeki hareketler bir konsolidasyon bölgesine işaret ediyordu ve bu bölge de hacimli bir şekilde geçilmiş oldu. Yukarıdan gelen bir düşen hareketinin de kırılmış olma ihtimali buradaki yukarı yönlü bir hareket ihtimalini kuvvetlendiriyor. Haftalık mumun da oldukça büyük gövdeli yeşil bir engulfing mumu olması da yükseliş- potansiyelini artırıyor. Stop seviyesinin yakın olması kısa vadeli bir trade hareketini cazip kılıyor ancak endeksteki negatif görünüm her zaman akıllarda bulundurulmalı.

TAV HAVALİMANLARI HOLDİNG A.Ş.

ECILC

Öncellikle temel tarafta Amgen’den Gensenta’nın satın alınması haberi ile pozitif beklentiler artmaya başlamıştı. Teknik olarak da geçtiğimiz haftalarda bir kırılım gerçekleştiren ve 10 TL üzerinde fiyatlamalar yaşayan Eczacıbaşı tekrardan 10 TL’ye dönerek buradan bir onay almış olabilir. Bu geri dönüş eğer bir onaysa ki onay olma ihtimali yüksek, yükseliş hareketinin bu bölgeden devam etmesi beklenebilir. Stop seviyesinin de hayli yakın olması kısa vadeli bir trade denemesini anlamlı kılıyor olabilir. 10.50 bölgesi bir direnç görünümüne sahip olsa da tarihi haftalık kapanışını son kapanışla birlikte yineledi. Hisse için yükseliş ihtimali düşüş ihtimaline göre daha fazla görünüyor.

KOZA ANADOLU METAL MADENCİLİK İŞLETMELERİ A.Ş.

KOZAA

Özellikle Koza Altın tarafı için gelen temettü haberi sonrasında Koza Anadolu için de beklentiler artmış oldu. Teknik taraftan ise son 3 mumun bir morning star mum (bullish) formasyonunu andırması ve son günkü yükseliş hareketinin oldukça güçlü bir hacimle gerçekleştirmesi burada kısa vadede bir yükseliş ihtimalini artırıyor. Stop seviyesinin de yakın olması düşük risk ile bir deneme için oldukça anlamlı bir bölge olabilir. Yukarıda önemli dirençler bulunmasına rağmen son yaşanan hacmin son 3 ayın en yüksek hacimlerinden biri olması beklentilerin arttığının önemli sinyallerinden birisi olabilir.

TEKFEN HOLDİNG A.Ş.

TKFEN

Geçtiğimiz haftalarda çok önemli bir hareket gerçekleştiren Tekfen Holding bir üçgen kırılımı gerçekleştirmişti ve bu bölgeyi tekrardan test etti. Son günkü gelen yükseliş de tam bu bölgeden başladı. Yani bu bölgeden güçlü bir onay alınmış olabilir. Hareketin devamı niteliğinde ilk sinyal yaşanmış olabilir. Bunun yanında kritik ortalamaların hala üzerinde devam eden seyir ve bu hafta geri çekilmesine rağmen açıldığı bölgenin üzerinde haftayı tamamlaması da hareketin devam etme potansiyelini yükseltiyor. Hacmin haftalık olarak hala yüksek kaldığı gözleniyor. Ve haftalık görünümde devasa bir fincan kulp görünümüne işaret ediyor olabilir. Stop bölgesinin yakın olması kısa vadeli trade fırsatını devam ettiriyor.

ÖNCEKİ HAFTA PERFORMANS TABLOSU

HisseFiyatStopHedefGetiri PotansiyeliRiskYönÖnceki Hafta KapanışPerformansYorum
Portföyün Yılbaşından bu yana performansı







67.1%


Ücretsiz Deneme Hesabı