Tekni̇k Anali̇z Raporu (27 Eylül-01 Ekim) 27-09-2021

TEKNİK ANALİZ RAPORU (27 Eylül-01 Ekim)

Eregli Demir ve Celik Fabrikalari T.A.S.

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

Eregli Demir ve Celik Fabrikalari T.A.S.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş
EREGL

İşlem Gördüğü Pazar: Yıldız Pazar

Faaliyet gösterdiği sektör: Demir/Çelik Sanayi

Yaklaşık 7 haftadır düşüş yaşayan Ereğli gördüğü tarihi zirve 20.86 seviyesinden bu yana neredeyse %20'nin üzerinde değer kaybı yaşayarak 16 TL seviyelerini test etmişti ve bu seviyelerden güçlü bir dönüş sinyali yaşamış oldu. 

Özellikle son dönemde yaşanan demir cevheri fiyatlarında yaşanan düşüşlerden oldukça olumsuz etkilenen hisse için yataylaşma yaşanmıştı ve şu anki görünümde bu seviyelerden bir tepki yükselişinin yaşanma ihtimali artmış görünüyor.

Düşen trendin kırılmasıyla birlikte hissede yukarı hareket 21 günlük üssel hareketli ortalamanın bulunduğu seviyelere kadar yaşanabilir ve bu seviyede 17.55 seviyesinde oluşmuş durumda

Hedef fiyat olarak 17.55 seviyesi öne çıkarken stop seviyesi ise 16.85 seviyesi olarak şekilleniyor.

EREGL FİYATI : 17.03
EREGL 09.21 VIOP EYLÜL KONTRATI FİYATI : 17.05
EREGL HEDEF FIYAT 17.55
STOP SEVİYESİ : 16.85
YÖN : LONG (UZUN)

TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş

TUPRS

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Petrol

Daha öncede bültenimize giren ve o günden bu yana oldukça yüksek performans gösteren Tüpraş için son dönemde oldukça kritik 110 direncinin kırılmasıyla birlikte yükseliş ivme kazanabilir. 
Aslında bakılırsa uzun pozisyon taşımanın bir miktar riskli olacağı bir döneme girilmesine karşın Tüpraştaki bilanço düzelmesi ve petrol sektörünün hala canlı olması ayrıca petrol fiyatlarında yaşanan artışlar ile hisse senedi desteklenmeye devam ediyor. 
Hisse için kritik bir direnc olan 114 seviyesinden gelecek tepkilere göre şekillenecek hareket geçtiğimiz aylarda önemli bir yükselen üçgen formasyonunu yukarı kırmıştı ve bunun devamında orta vadede 140 TL seviyesine kadar yükseliş beklenebilir fakat bu hareketin değişeceği unutulmamalı. 
Kısa vadede TUPRS için hedefimiz 117 TL seviyesinde oluşuyor stop seviyesi ise 109 TL olarak öne çıkıyor.  

TUPRS FİYATI : 112.30

TUPRS 08.21 VIOP AĞUSTOS KONTRATI FİYATI : 114.12

TUPRS HEDEF FIYAT : 117.00

STOP SEVİYESİ : 109.00

YÖN : LONG (UZUN)

PETKİM PETROKİMYA HOLDİNG A.Ş.

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

PETKİM PETROKİMYA HOLDİNG A.Ş.

PETKM

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Petrol

Temmuz ayından bu yana 200 günlük üssel hareketli ortalamasından bulduğu destekle oldukça etkili bir yükseliş gerçekleştiren Petkim 6.30 TL seviyelerinden kar ve tepki satışları yaşadı fakat trend göstergesi olarak oldukça önemli bir gösterge niteliğinde olan 21 günlük üssel hareketli ortalamasından tepki alımlarıyla karşılandı.

Dünya genelinde emtia fiyatlarında yaşanan artışa bağlı olarak petrol fiyatlarında güçlü görünüm devam ediyor ve bu durumun gelecekte Petkim’I olumlu etkilemesi bekleniyor.

Bulunduğu seviyelerden trende devam etmesi beklenirken 6.30 seviyeleri geçildiği takdirde yönünü tekrardan 7 TL seviyelerine çevirebilir.

Hedef fiyat olarak 6.65 seviyesi öne çıkıyor ve stop seviyesi olarak ise 6.00TL’nin altında gerçekleşecek kapanışlarla stop olunabilir.

PETKM FİYATI : 6.41

PETKM 09.21 VIOP EYLÜL KONTRATI FİYATI : 6.44

PETKM HEDEF FIYAT : 6.65

PETKM STOP SEVİYESİ : 6.25

PETKM YÖN : LONG (UZUN)

KARDEMİR DEMİR ÇELİK A.Ş

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

KARDEMİR DEMİR ÇELİK A.Ş

KRDMD

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Demir Çelik Sanayi

Not :Geçtiğimiz hafta short görünümüyle yer alan Kardemir sektörel toparlanma ve sert tepki seviyelerinde olduğu sinyalini verdiği için bu hafta Long fırsatı sunuyor.

Sektörel bazda incelediğimizde artan çelik fiyatlarıyla birlikte oldukça prim yapan şirket tarihi zirvesi olan 8.84 seviyesini test etmişti ve yurtiçindeki haber akışlarıyla birlikte 6.50 seviyelerine kadar bir geri çekilme yaşamıştı.

Bilançosunu incelediğimizde satışlarda ve karlılıkta hala oldukça güçlü görünen Kardemir temel olarak incelendiğinde hem faaliyet rasyoları hem de makul borçluluk seviyeleriyle oldukça iyi bir görünüme sahip.

Hissenin son dönemde satıcılı seyri devam ediyor. Önceki haftalardaki raporda yazdığımız 6.80 short hedef fiyatı geçtiğimiz hafta görüldü ve düşüş ivmesine bakıldığında özellikle demir cevheri fiyatlarında sert geri çekilmeler Çin tarafındaki talep daralmasına rağmen sektör toparlanma eğilimi yaşıyor.

Özellikle son dönemde demir cevheri fiyatlarında yaşanan düşüşlerle birlikte gelecekte karlılığının düşebileceği beklentileriyle beraber kar satışları ve hisseden çıkışlar görülmeye devam ediyordu fakat demir cevheri fiyatlarının tekrardan 120 Dolar seviyelerinin üzerine çıkmış oldu.


KRDMD FİYATI : 6.39
KRDMD 09.21 VIOP AĞUSTOS KONTRATI FİYATI : 6.42
KRDMD HEDEF FIYAT : 6.80
STOP SEVİYESİ : 6.20
YÖN : LONG (UZUN)

Ücretsiz Deneme Hesabı