Tekni̇k Anali̇z Raporu (21 Haziran-25 Haziran) 28-06-2021

TEKNİK ANALİZ RAPORU (21 Haziran-25 Haziran)

AKSA ENERJI A.Ş

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

AKSA ENERJI A.Ş

AKSEN

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Enerji

Aksa enerji özellikle güçlü bilançosu ve sürekli artan karlılıgıyla birlikte fiyatını pandemi başladığından bu yana yaklaşık 3 katına çıkarmış bulunuyor. Bu yükselişin altında yatan en büyük neden ise şirketin yapmış olduğu yatırımlar ve artan karlılıgı.

Bununla birlikte şirketin şeffaf yapısı ve yönetimi şirkete duyulan güveni artırmakla beraber yatırımcısını her zaman düşünen bir yapıya sahip.

Büyüme ve değer hissesi olarak değerlendirilebilecek türde bir şirket olan AKSA Enerji , Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te ve Buhara'da toplam 740 MW kurulu güce sahip olacak doğal gaz kombine çevrim santrali yapı­mı, işletmesi ve burada üretilen elektriğin ABD Doları bazlı garantili kapasite bedeli üzerinden satın alımı için Özbekistan hükümetiyle el sıkıştık. Özbekistan'ın yanı sıra Kongo'nun Pointe-Noire şehrinde bulunan 50 MVV'lık kurulu güce sahip doğal gaz kombine çevrim santralinin 30 yıl süreyle işletme hakkını içeren bir imtiyaz sözleşmesini de Ocak 2021 'de imzalamış ve bu senenin borsada yaşanan en büyük yatırımlarından birine imza atmıştı.

Orta ve uzun vade için toplama seviyeleri olan fibonacci 0.76 seviyelerinin bulunduğu 11.60 seviyelerinde bulunan fiyat bu desteğin aşılması halinde fibonacci 0.61 seviyelerine 10.20 seviyelerine kadar gerileyebilir. Özellikle görünümde göze çarpan 2’li tepe formasyonu önceki zirve olan 13.88 seviyelerinden hesaplandığında formasyon tamamlandığı takdirde 10.98-11.00 seviyelerine kadar bir geri dönüş bekleniyor. Yavaş yavaş toplanması ve orta ve uzun vadede endeks üzerinde getiri potansiyeline sahip olan AKSEN parçalı alımlarla birlikte riski minimize ederek yatırım yapılması risk yönetimi açısından da oldukça önemli olacaktır.

Borsa İstanbul için yabancı yatırımcı için tekrar cazip olmaya başlayacağı zamanlarda endeks üzerinde trip yapacağı tahmin edilen AKSEN’in Ocak’ta yaptığı yatırımların karşılığını özellikle sene sonuna doğru ve 2022 bilançolarını yansıması beklenirken hedef fiyatı 14.00 seviyelerinde şekilleniyor

AKSEN FİYATI : 11.64

AKSEN HEDEF FIYAT : 18.60

YÖN : LONG (UZUN)


Eregli Demir ve Celik Fabrikalari T.A.S.

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş

EREGL

İşlem Gördüğü Pazar: Yıldız Pazar

Faaliyet gösterdiği sektör: Demir/Çelik Sanayi

Demir çelik sektörüne de paralel olarak son zamanlarda oldukça prim yapan ve Kasım 2019’dan bu yana süre gelen trendin de üzerine çıkarak beklentileri bir hayli aşmıştı. Ereğli geçtiğimiz haftanın son gününde yaşadığı sert satış ile birlikte tekrar bu trendin içerisine sert bir dönüş gerçekleştirdi.

Hem sektörde yaşanan hem de hisse senedi piyasasında yaşanan kar satışlarıyla beraber Mayıs ayının başından bu yana yataylaşan ve geçtiğimiz hafta da ciddi bir düşüş gerçekleştiren Eregli için bir short fırsatı öngörülüyor.

İlk etapta fiyatın 100 günlük ortalamanın da bulunduğu 16.90 seviyesini test etmesi beklenirken short fırsatı için hedef fiyatımızı önümüzdeki 2 hafta içerisinde bu fiyat seviyesi oluşturuyor.

Özellikle 4 saatlik grafiğe baktığımızda şu anda bir destek üzerinde bulunun Eregli için tepki alımlarının gelmesinin kısıtlı kalacağı düşünülürken içinde bulunduğumuz piyasa şartları bunu destekler nitelikte.

Şu anki görünümde 35 seviyelerinde bulunan RSI seviyesi mantıklı ve güçlü bir al sinyali verene kadar satıcıların piyasada etkin olacağı öngörülmekle birlikte MACD göstergesini de ayrıntılı incelediğimizde 0’ın altına doğru gerçekleştirilen atak ile satışın hız kazanabileceği düşünülüyor.

Hedef fiyat gerçekleştiği takdirde fiyatın buralarda nasıl tepki vereceği yakından izlenerek satış 15 seviyelerinin de bulunduğu 200 günlük ortalamaya kadar genişleyebilir.

Tepki alımlarının da ne kadar güçlü olacağı oldukça önemli ve yakın takip edilmese gereken bir diğer önemli unsur olarak karşımıza çıkıyor

EREGL FİYATI : 18.23

EREGL 06.21 VIOP HAZIRAN KONTRATI FİYATI : 18.25

EREGL 06.21 VIOP TEMMUZ KONTRATI FİYATI : 18.54

EREGL HEDEF FIYAT 16.90

STOP SEVİYESİ : 18.80

YÖN : SHORT (KISA)

Koza Altın İşletmeleri A.Ş.

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

Koza Altın İşletmeleri A.Ş.

KOZAL

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör :  Madencilik

Pandemi ile birlikte değerli metallerin fiyatlarının artışının borsa istanbulda en pozitif anlamda yansımalarından biri olarak karşımıza çıkan Koza Altın öncelikle Ons altındaki önemli değer kaybı ve hisse senedi piyasasında yaşanan sert satışlarla birlikte önümüzdeki süreçte satıcıların güçlü olduğu bir piyasaya şahit olabiliriz.

Özellikle geçtiğimiz hafta Koza Altın’da yaşanan satışlarla birlikte önemli bir destek olarak çalışan 100 günlük hareketli ortalamanın altında yaşanan kapanış ile birlikte fiyat gözünü 200 günlük üssel hareketli ortalamanın bulunduğu noktalara dikmiş olabilir.

108 seviyelerinin oluşturduğu bu nokta short fırsatı olarak karşımıza çıkarken ons altın ve dolat/TL tarafında yaşanan dalgalanmalar yakından takip edilmeli piyasa şartları yakından izlenmelidir.

5 günlük üssel hareketli ortalamanın da 20 günlük günlük üssel hareketli ortalamayı aşağı yönde kesmesiyle birlikte güçlü bir aşağı yönde trend oluşabilir. Aynı zamanda bir önceki zirvenin bulunduğu 133 seviyelerinin de tekrar geçilememesi bize fiyatın daha yukarı gidemediğinin bir başka açık göstergesi konumunda.

Tepki alımlarının sınırlı kalacağı düşünülürken Koza Altın’ın ana faaliyeti Altın madenciliği olduğu için diğer hisse senetlerinden ayrılarak fiyatını büyük oranda etkileyen bir emtianın bulunmasından dolayı Ons altın fiyatları yakından takip edilmelidir.

KOZAL FİYATI : 120.100

KOZAL 06.21 VIOP HAZIRAN KONTRATI FIYATI : 120.21

KOZAL 07.21 VIOP TEMMUZ KONTRATI FIYATI :122.55

KOZAL HEDEF FIYAT : 108.60

STOP SEVİYESİ : 126.42

YÖN : SHORT (KISA)

ARÇELİK A. Ş

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

ARÇELİK A. Ş

ARCLK

İşlem Gördüğü Pazar: Yıldız Pazar/Kesin alım satım pazarı (Nitelikli Yatırımcılar Arasında)

Faaliyet gösterdiği sektör: İmalat/Metal Eşya Makine Elektrikli Cihazlar ve Ulaşım Araçları

Öncelikli olarak günlük grafikte görüleceği gibi Nisan ayıyla birlikte pandeminin başından itibaren süre gelen trendin dışına çıkıldı. Daha sonrasında ise ilk etapta 100 günlük ortalamanın altına daha sonrasında ise 2008’den bu yana devam devam eden yükseliş trendinin içine bir geri dönüş yaşandı. Son olarak da Arçelik açısından her zaman etkili çalışan bir destek konumunda olan 200 günlük üssel ortalamanın altında kapanış gerçekleşti.

Nisan aylarıyla birlikte bozulmaya başlayan dalga yapısını da göz önüne alarak yatırımcıların kar satışları yaptıgına şahit olmuştuk. Fakat geçen haftaki gelişmelerle birlikte görünümü negatif anlamda öne çıkan Arçelik için önümüzdeki 2 hafta içinde 27.75 hedefli bir short (kısa pozisyon) potansiyeli gördüğümüzü teknik anlamda söyleyebiliriz.

Bunun yanında MACD göstergesinin 0'ın altına dogru gerçekleştirdiği hareket ve görünümü düşüşün devam edeceğini gösteren diğer önemli göstergemiz. Aynı zamanda RSI günlük bazda 30 seviyelerinde bulunuyor. Normal şartlarda bu seviyenin altı alım seviyeleri olurken hisse senedi piyasalarında yaşanan son durumdan dolayı bu seviyelerin düşmeye devam edeceği beklentimizi destekliyor.

Bu hafta içinde yaşanması muhtemel tepki alımlarının sınırlı kalacagı düşünülen hisse senedi piyasasında Arçelik short fırsatı olarak öne çıkıyor.

Bununla birlikte 4 saatlik grafikte görülebileceği gibi alçalan bir trend oluşumu göze çarpıyor. Geçen haftalarda karşılaştıgımız sert tepki alımları şu anki şartlarda beklenmiyor bunun da en büyük nedeni hem yurt içi hem de yurt dışı piyasalarda riskli varlıklardan ciddi bir kaçış yaşanıyor.

ARCELIK FIYATI : 29.34

ARCELIK 06.21 VIOP HAZIRAN KONTRATI FIYATI :29.38

ARCELIK 06.21 VIOP TEMMUZ KONTRATI FIYATI :29.90

ARCLKHEDEF FİYAT : 27.75

STOP SEVİYESİ : 30.80

YÖN : SHORT (KISA)

Ücretsiz Deneme Hesabı