Tekni̇k Anali̇z Raporu (20 Eylül-24 Eylül) 20-09-2021

TEKNİK ANALİZ RAPORU (20 Eylül-24 Eylül)

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR A.Ş.

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR A.Ş.

BIMAS

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Perakende Ticaret

Özellikle son dönemde 63 TL seviyesinden sert bir yükseliş gerçekleştirerek 70 TL’nin üzerini test eden hisse 73 TL önemli direncinden tepki satışlarıyla karşılaştı ve 200 günlük üssel hareketli ortalamaya kadar bir geri çekilme gerçekleştirdi ve buralardan sert tepki alımlarıyla karşılaştı.

Son günlerde ralli yaşayan hisse geçtiğimiz Cuma günü yaşadığı %2’lik yükselişle tekrardan 21 günlük üssel hareketli ortalamasının üzerine çıkmayı başardı.

Özellikle MACD göstergesinde rallinin dönüş sinyali oluşmuş bulunuyor.Pozitif bölgeye tutunuldu ve dönüş oluştu. RSI göstergesinde ise 40 seviyelerine kadar geri çekilme yaşandı ve sert tepkiyle ralli seviyeleri olan 50 seviyelerinin üzerine çıkılmış oldu.

Borsa Istanbul’daki genel satıcılı görünüme karşın hissedeki pozitif havanın bu hafta da devam etmesi beklenirken , borsadaki satıcılı görünümden dolayı kısa stop seviyeleri kullanmak oldukça önemli.

Hisse için hedef seviyesi 72 TL seviyesinde oluşurken stop seviyesi ise 68 TL olarak öne çıkıyor.

BIMAS FİYATI : 69.65
BIMAS 09.21 VIOP AĞUSTOS KONTRATI FİYATI : 69.17
BIMAS HEDEF FIYAT : 72.00
BIMAS STOP SEVİYESİ : 68.00
YÖN LONG (UZUN)

AYGAZ A.Ş.

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

AYGAZ A.Ş.

AYGAZ

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Petrol

Borsa İstanbul genelinde satıcılı görünümün devam etmesine rağmen her ne kadar long pozisyonlar bir miktar riskli olsa da Doğal Gaz fiyatlarında küresel çapta yaşanan artışa bağlı olarak Aygaz’ın bir miktar daha pozitif seyrini devam ettirmesi beklenebilir.

Özellikle geçtiğimiz hafta yaşadığı yükselişler önemli bir direnc bölgesine yerleşen AYGAZ’da pozitif görünüm korunuyor. 200 günlük üssel hareketli ortalamasından başlattığı hareket güçlü bir şekilde devam ediyor.

Şirketin faaliyetlerinden biri olan doğalgaz tarafında fiyatların artmaya devam etmesi gelecekte şirketin bilançosuna olumlu yansıyacağı beklentilerini doğruuyor.

Şu anda kritik seviyeler diyebileceğimiz 15.50 TL seviyelerinde bulunan hisse için bu seviyeler güçlü bir şekilde geçilirse yükseliş hız kazanabilir ve 17 TL seviyelerine kadar bir yükseliş yaşanabilir. Destek olarak özellikle 21 günlük üssel hareketli ortalama olan 14.90 TL seviyesi öne çıkarken 15.50 TL seviyesi geçilirse 15.50 seviyeleri oldukça güçlü destek olacaktır.

MACD ve RSI göstergelerini incelediğimizde bir rallinin yaşandığını gözlemlemekteyiz. Bu rallinin devam ödeceğine dair sinyaller oluşmuş durumda ve pozitif bölgelerde tetik seviyelerinin üzerinde olunması bunu destekler nitelikte.

Hedef fiyat olarak 17 TL, stop seviyesi olarak ise 14.90 TL’nin altında en az 1-2 günlük kapanışlarla stop olunabilir.

AYGAZ FİYATI : 15.34

AYGAZ HEDEF FIYAT : 17.00

AYGAZ STOP SEVİYESİ : 15.00

AYGAZ YÖN : LONG (UZUN)

PETKİM PETROKİMYA HOLDİNG A.Ş.

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

PETKİM PETROKİMYA HOLDİNG A.Ş.

PETKM

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Petrol

Temmuz ayından bu yana 200 günlük üssel hareketli ortalamasından bulduğu destekle oldukça etkili bir yükseliş gerçekleştiren Petkim 6.30 TL seviyelerinden kar ve tepki satışları yaşadı fakat trend göstergesi olarak oldukça önemli bir gösterge niteliğinde olan 21 günlük üssel hareketli ortalamasından tepki alımlarıyla karşılandı.

Dünya genelinde emtia fiyatlarında yaşanan artışa bağlı olarak petrol fiyatlarında güçlü görünüm devam ediyor ve bu durumun gelecekte Petkim’I olumlu etkilemesi bekleniyor.

Bulunduğu seviyelerden trende devam etmesi beklenirken 6.30 seviyeleri geçildiği takdirde yönünü tekrardan 7 TL seviyelerine çevirebilir.

Hedef fiyat olarak 6.65 seviyesi öne çıkıyor ve stop seviyesi olarak ise 6.00TL’nin altında gerçekleşecek kapanışlarla stop olunabilir.

PETKM FİYATI : 6.23

PETKM 09.21 VIOP EYLÜL KONTRATI FİYATI : 6.27

PETKM HEDEF FIYAT : 6.65

PETKM STOP SEVİYESİ : 6.00

PETKM YÖN : LONG (UZUN)

KARDEMİR DEMİR ÇELİK A.Ş

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

KARDEMİR DEMİR ÇELİK A.Ş

KRDMD

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Demir Çelik Sanayi

Sektörel bazda incelediğimizde artan çelik fiyatlarıyla birlikte oldukça prim yapan şirket tarihi zirvesi olan 8.84 seviyesini test etmişti ve yurtiçindeki haber akışlarıyla birlikte 6.50 seviyelerine kadar bir geri çekilme yaşamıştı.

Bilançosunu incelediğimizde satışlarda ve karlılıkta hala oldukça güçlü görünen Kardemir temel olarak incelendiğinde hem faaliyet rasyoları hem de makul borçluluk seviyeleriyle oldukça iyi bir görünüme sahip.

Hissenin son dönemde satıcılı seyri devam ediyor. Önceki haftalardaki raporda yazdığımız 6.80 short hedef fiyatı geçtiğimiz hafta görüldü ve düşüş ivmesine bakıldığında özellikle demir cevheri fiyatlarında sert geri çekilmeler Çin tarafındaki talep daralmasıyla birlikte devam ediyor. Fiyatın 6.20 seviyesine kadar geri çekilmesi beklenebilir.

Özellikle son dönemde demir cevheri fiyatlarında yaşanan düşüşlerle birlikte gelecekte karlılığının düşebileceği beklentileriyle beraber kar satışları ve hisseden çıkışlar görülmeye devam ediyor.

Yabancı takas oranını incelediğimizde de yabancıların son dönemde sattığı hisselerden olduğunu gözlemliyoruz ve yabancı takas oranı %23 seviyelerinde bulunuyor. Stop seviyesi yakın olan bir short potansiyeli mevcut.

KRDMD FİYATI : 6.73
KRDMD 09.21 VIOP AĞUSTOS KONTRATI FİYATI : 6.78
KRDMD HEDEF FIYAT : 6.20
STOP SEVİYESİ : 7.00
YÖN : SHORT (KISA)

Ücretsiz Deneme Hesabı