Tekni̇k Anali̇z Raporu (06 Eylül-10 Eylül) 06-09-2021

TEKNİK ANALİZ RAPORU (06 Eylül-10 Eylül)

HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş.

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş.

HEKTS

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Gübre ve Zirai Ürünler

Sene başından bu yana oldukça etkili bir performans gerçekleştiren Hektaş özellikle Merkez Bankası değişikliğine rağmen diğer hisselere kıyasla çok fazla değer kaybetmemişti ve 10 TL ile 7.5 TL arasında dalgalı bir seyir izlemişti. İlk çeyrekte açıkladığı bilançoya göre 2. Çeyrek bilanço performansında bir miktar düşüş görülmesi hisse fiyatını görece aşağı çekmişti.

7.5 TL seviyeleri hisse için adeta bir toplama seviyesi olarak belirlenmiş ve buralardan yatırımcılar düzenli olarak alımlar gerçekleştirmiş. Ağustos’un başında düşen trendin de kırılmasıyla hissede tekrardan olumlu bir hava yakalanmıştı.

Geçtiğimiz hafta %5’lik yükselişle uzun süredir içinde bulunulan bant olan 8.30-8.65 bandının kırılmasıyla birlikte tekrardan bir AL sinyali oluşmuş durumda. İlk etapta hedef fiyat olarak 9.90 seviyesi öne çıkıyor ve yaklaşık %14’lük bir fırsat görülüyor. Stop seviyesinin oldukça yakın olması riski düşüren unsur olarak öne çıkıyor. 9 TL direncinde gelecek tepki de önemli olacaktır.

HEKTS FİYATI : 8.71

HEKTS 09.21 VIOP EYLÜL KONTRATI FİYATI : 8.78

HEKTS HEDEF FIYAT : 9.90

HEKTS STOP SEVİYESİ : 8.30

HEKTS YÖN : LONG (UZUN)

ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SANAYİ TİCARET A.Ş.

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SANAYİ TİCARET A.Ş.

ODAS

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Enerji

Şirketin bilanço görünüme baktığımızda genelde dalgalı bir seyir izleniyor. Şirket zarar ediyor fakat 2. çeyrekle birlikte zarar miktarında azalma yaşandı. Borçlarda da bir miktar geri çekilme yaşanması pozitif bir durum fakat hala sektör ortalamasının üzerinde borçluluğu var. Temel olarak riskli şirketlerden biri.
Teknik olarak bir dip çalışması yaptığı 1.30 seviyelerinden bir yükseliş hareketi başlamış ve fiyat 1.50 TL seviyelerine kadar gelmiş fakat istikrar sağlayamamış ve bir gün yukarı bir gün aşağı şeklinde hareketler yaşanıyor. 1.70 ve 200 günlük üssel hareketli ortalama olan 1.90 seviyeleri önemli dirençler olurken 1.30 ve 1.15 destekleri oluşuturuyor.
ODAS’ta geçtiğimiz hafta yaşanan %6’lık artış aslında performansın gücünü ortaya koydu ve daha önce şirketin temel olarak değerlendirildiğinde riskli yapısı nedeniyle listeye almadığım hisseyi 1.80 hedefle bu hafta teknik listeye ekliyoruz.
Stop seviyesinin çok yakın bir seviyede olması riski azaltan bir durum ve stop seviyesi olarak 21 günlük üssel hareketli ortalamanın oluştuğu 1.45 seviyesi öne çıkıyor. Bu seviyenin altında gerçekleşecek kapanışlarda pozisyon kapatılabilir.
ODAS FİYATI : 1.57

ODAS 09.21 VIOP EYLÜL KONTRATI FİYATI : 1.59

ODAS HEDEF FIYAT : 1.80

ODAS STOP SEVİYESİ : 1.45

ODAS YÖN : LONG (UZUN)

DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş.

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş.

DOHOL

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Holding

Temel olarak değerlendirildiğinde düzenli olarak kar eden şirket ilk çeyrekte gösterdiği performansın 2. Çeyrekte altında kalmasıyla hisse fiyatında bir miktar geri çekilme yaşadı fakat devam eden düşen trendin alt bandından tekrar toparlanma yaşadı .

Piyasa çarpanlarına baktığımızda da göze çarpan bir başka unsur şirketin önceki dönemleri ile kıyasladığımızda ucuz sayılması. Fiyat hareketlerini incelediğimizde bu ucuzluğun sonuna gelebileceğimizin ve fiyatın yükselişe geçebileceğinin sinyalleri alınıyor.

Teknik olarak bakıldığında ilk göze çarpan omuz baş omuz görüntüsünün düşen trendin sonuna gelindiğinin ve yükselişin bu bölgelerden başlayabileceğinin habercisi. Artan hacim ve teknik göstergeler de AL sinyalini güçlendiriyor.

Geçtiğimiz hafta yaşanan %5’e yakın artış ile birlikte 21 günlük üssel hareketli ortalamanın üzerinde kapatmayı başardı ve önümüzdeki haftada performansını devam ettirebileceğinin önemli sinyalini vermis oldu.

2.70-2.75 direnç bölgesi oldukça kritik olacaktır. Sonrasında ise 2.85 öne çıkacaktır fakat şu anki görünüm bu seviyelerin geçilebileceği ihtimalini yükseltiyor.Stop seviyesi olarak 2.60 yani gayet yakın ve nerdeyse risksiz sayılabilecek bir seviye. Hedef ise 3 TL civarında şekilleniyor

DOHOL FİYATI : 2.68

DOHOL 09.21 VIOP EYLÜL KONTRATI FİYATI : 2.70

DOHOL HEDEF FIYAT : 3

DOHOL STOP SEVİYESİ : 2.60

DOHOL YÖN : LONG (UZUN)

ENERJİSA ENERJİ A.Ş

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

ENERJİSA ENERJİ A.Ş

ENJSA

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Enerji

Şirketin bilanço görünümüne baktığımızda zaman zaman karlılıkta dalgalanma yaşansa da şirket büyümesini düzenli olarak sürdüren , cirosunu artıran ve karlılığını koruyan bir şirket olarak öne çıkıyor.

Kar marjlarını incelediğimizde  şirket senelik olarak %6 Net kar marjı ile çalışıyor. Şirketin sektör ortalamasının üzerinde yüksek bor.çluluğu risk unsuru olarak öne çıkıyor.

Sene başından bu yana güçlü bir düşen trendin içerisinde hareket eden ENJSA bu trendi geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği atakla yukarı yönde kırmayı başardı ve bu haftada bu seviyenin üzerinde kapatmayı başardı ve 100 günlük hareketli ortalamanın altına sarkılmasına rağmen bu seviyelerden tepki alımları yaşandı ve 100 günlük üssel ortalamanın üzerinde kapatmayı başardı.

Stop seviyesinin yakın seviyelerde olması riski azaltıyor ve önümüzdeki hafta alıcı tarafında artış yaşandığı takdirde hedefte 11.90 seviyeleri öne çıkıyor.

ENJSA FİYATI : 11,10

ENJSA 09.21 VIOP EYLÜL KONTRATI FİYATI : 11,30

ENJSA HEDEF FIYAT : 12,20

ENJSA STOP SEVİYESİ : 10,70

ENJSA YÖN : LONG (UZUN)

ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş.

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş.

AEFES

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : İçecek

Şirketi temel olarak değerlendirdiğimizde özellikle 2. Çeyrekte açıkladığı yüksek karlılıkla ilk çeyrekteki karı 3 katlamış oldu ve bu performansı henüz fiyatlamadı. Piyasa çarpanlarına baktığımızda şirketin tarihsel olarak kesinlikle ucuz kaldığını söyleyebiliriz.

Teknik olarak incelediğimizde özellikle Mayıs ayından buy ana yatay negative bir hareket takip ediliyordu ve düşen bir trend hakimdi. Geçtiğimiz hafta yaşanan %5’lik artış ile bu düşen trendin üzerine çıkılmış oldu. Ocak ayındaki tarihi zirveden bu yana yaşanan düşen trend ise test edildi ve bu seviyelerden ki, bu seviyeler 100 günlük hareketli ortalama seviyeleri, tepki satışları yaşandı

Hacim ve indikatörler fiyatın yükselişe devam edeceğinin habercisi görünümünde ve stop seviyesi olarak belirlenecek seviye oldukça yakın olduğu için risk oldukça düşük olacaktır.
Yükseliş devam ettiği sürece ilk etapta 23.70 direnci test edilecektir fakat bu direnc 22.75 direnci kadar güçlü değil o yüzden hedef seviyesi olarak 25.70 öne çıkıyor.

AEFES FİYATI : 22.52

AEFES 09.21 VIOP EYLÜL KONTRATI FİYATI : 22.90

AEFES HEDEF FIYAT : 25.70

AEFES STOP SEVİYESİ : 22.10

AEFES YÖN : LONG (UZUN)

Ücretsiz Deneme Hesabı