Tekni̇k Anali̇z Raporu (05 Temmuz-09 Temmuz) 05-07-2021

TEKNİK ANALİZ RAPORU (05 Temmuz-09 Temmuz)

AKSA ENERJI A.Ş

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

AKSA ENERJI A.Ş

AKSEN

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Enerji

Aksa enerji özellikle güçlü bilançosu ve sürekli artan karlılıgıyla birlikte fiyatını pandemi başladığından bu yana yaklaşık 3 katına çıkarmış bulunuyor. Bu yükselişin altında yatan en büyük neden ise şirketin yapmış olduğu yatırımlar ve artan karlılıgı.

Bununla birlikte şirketin şeffaf yapısı ve yönetimi şirkete duyulan güveni artırmakla beraber yatırımcısını her zaman düşünen bir yapıya sahip.

Büyüme ve değer hissesi olarak değerlendirilebilecek türde bir şirket olan AKSA Enerji , Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te ve Buhara'da toplam 740 MW kurulu güce sahip olacak doğal gaz kombine çevrim santrali yapı­mı, işletmesi ve burada üretilen elektriğin ABD Doları bazlı garantili kapasite bedeli üzerinden satın alımı için Özbekistan hükümetiyle el sıkıştık. Özbekistan'ın yanı sıra Kongo'nun Pointe-Noire şehrinde bulunan 50 MVV'lık kurulu güce sahip doğal gaz kombine çevrim santralinin 30 yıl süreyle işletme hakkını içeren bir imtiyaz sözleşmesini de Ocak 2021 'de imzalamış ve bu senenin borsada yaşanan en büyük yatırımlarından birine imza atmıştı.

Orta ve uzun vade için toplama seviyeleri olan fibonacci 0.76 seviyelerinin bulunduğu 11.60 seviyelerinde bulunan fiyat bu desteğin aşılması halinde fibonacci 0.61 seviyelerine 10.20 seviyelerine kadar gerileyebilir. Özellikle görünümde göze çarpan 2’li tepe formasyonu önceki zirve olan 13.88 seviyelerinden hesaplandığında formasyon tamamlandığı takdirde 10.98-11.00 seviyelerine kadar bir geri dönüş bekleniyor. Yavaş yavaş toplanması ve orta ve uzun vadede endeks üzerinde getiri potansiyeline sahip olan AKSEN parçalı alımlarla birlikte riski minimize ederek yatırım yapılması risk yönetimi açısından da oldukça önemli olacaktır.

Borsa İstanbul için yabancı yatırımcı için tekrar cazip olmaya başlayacağı zamanlarda endeks üzerinde trip yapacağı tahmin edilen AKSEN’in Ocak’ta yaptığı yatırımların karşılığını özellikle sene sonuna doğru ve 2022 bilançolarını yansıması beklenirken hedef fiyatı 14.00 seviyelerinde şekilleniyor

AKSEN FİYATI : 11.34

AKSEN HEDEF FIYAT : 18.60

YÖN : LONG (UZUN)

ALARKO HOLDİNG A.Ş

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

ALARKO HOLDİNG A.Ş

ALARKO HOLDİNG A.Ş

ALARK

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : HOLDİNG

Temmuz ayı başından itibaren yani son 5 günlük durumuna baktığımıza %13 artış ile yükseliş hareketini başlatan Alarko Holding Marttan itibaren yaşanan ayı piyasasını bitirmiş görünüyor.Özellikle son zamanlarda 8.50 seviyelerinde oldukça yatay bir görünüme sahipken yine son zamanlarda yaşanan düşük hacimlerin aksine güçlü bir hacimin de oluşmasıyla birlikte oldukça sert bir yükseliş gerçekleştirerek 9.60 seviyelerinin üzerine çıktı.

Temmuzda yaşanan yükselişlerle birlikte ilk etapta 200 günlük üssel hareketli ortalmanın üzerinde kapatmasıyla birlikte daha sonrasında 5 günlük ve 21 günlük üssel hareketli ortalamaların da üzerine çıkılması ve 5 günlük üssel hareketli ortalamanın 21 günlük üssel hareketli ortalamayı yukarı yönde kesmesi de bir AL sinyali olarak değerlendiriliyor.

Şu anki görünüme göre önümüzdeki süreçte en önemli direnç görünümünde olan seviye ise 100 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu bir ortalama direnci olan 10.30 TL seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyeler aşıldığı takdirde fiyat yönünü 11.20 seviyelerine çevirmesi olası bir görünüme sahip.

MACD göstergesine göre de 12 günlük ortalamanın 26 günlük ortalamyı oldukça anlamlı ve sert bir şekilde yukarı yönde kesmesi de uzun(long) pozisyon alımı için oldukça önemli bir gösterge niteliğinde. Bununla birlikte RSI göstergesinde sert yükselişle beraber 60 seviyelerinin üzerine gelinmiş bulunuyor. Bu seviyeler ve şu anki görünüm LONG(UZUN) pozisyon için oldukça makul görünüme sahip.

ALARK FİYATI : 9.64

ALARK HEDEF FIYAT : 10.30 - 11.20

STOP SEVİYESİ : 8.80

YÖN : LONG (UZUN)

TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI A.Ş

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI A.Ş

TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI A.Ş

TOASO

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : OTOMOTİV

Geçtiğimiz hafta KOÇ Grubunun hisselerinde yaşanan artışlardan olumlu yönde etkilenen bir başka KOÇ Grubu şirketi olan Tofaş Temmuz ayının başından itibaren %6.50 miktarında bir yükseliş yaşamış görünüyor.

Özellikle Merkez Bankası Başkanı değişikliğinden oldukça olumsuz yönde etkilenen şirket daha sonrasınra çip tedariğinde yaşanan sıkıntılarla birlikte , bu kadar olumsuz haber yetmezmiş gibi bir de hisse senedi piyasalarından yaşanan yabancı yatırımcı çıkışlarıyla birlikte fiyat 40 TL civarlarından 27.35 seviyelerine kadar gerilemişti. Bu gerilemenin yavaşladığı ve yatay bir bandın içine girdiğimiz Nisan ayından bu yana oldukça olumlu bir yükseliş yaşamış görünüyor ve şirket için en kötü günlerin geride kalmış olabileceği şeklinde değerlendiriliyor.

Bununla birlikte 5 günlük üssel hareketli ortalamanın 21 günlük üssel hareketli ortalamayı yukarı yönde kesmesi de bir AL sinyali olarak değerlendiriliyor. Bunun yanında RSI göstergesindeki güçlenme de LONG pozisyonu destekler nitelikte. MACD göstergesine baktığımızda ise hem pozitif bölgeye geçilmesi hemde 12 günlük ortalamanın 26 günlük ortalamayı yukarı yönde pozitif bölgede kesmesi de oldukça anlamlı bir AL sinyali olarak değerlendiriliyor.

Göz arda edilmemelidir ki Haziran ayında 3 gün art arda 31.90 seviyelerinin test edilip geçilememesi bu seviyelerde oldukça güçlü bir direncin bulunduğunu gözler önüne seriyor. Bu seviyeler üzerinde yaşanacak kapanışlarla birlikte diğer önemli direncin bulunduğu , ki bu seviye 100 günlük hareketli ortalamanın da bulunduğu bir ortalama direnci olarak karşımıza çıkıyor , 32.50 TL seviyelerinin de hızlı bir şekilde geçilmesi beklenebilir. Bu seviyeler aşıldıktan sonra ise şirketin hedefi 35 TL seviyeleri olarak belirlenecektir.

Stop seviyesi olarak 30.50 TL seviylerinin belirlenmesi de yaşanabilecek zararların kısıtlı kalmasını sağlayacaktır.

TOASO FİYATI : 31.16

TOASO 07.21 VIOP TEMMUZ KONTRATI FİYATI : 31.60

TOASO HEDEF FIYAT 32.50 – 35.00

STOP SEVİYESİ : 30.50

YÖN : LONG (UZUN)

TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş

TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş

GARAN

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : BANKALAR VE ÖZEL FİNANS KURUMLARI

Özellikle son dönemlerde bankaların karlarında yaşanan düşüşlerle birlikte oldukça ucuz seviyelere gerileyen bankalar , dipleri yaşadıktan sonra istikrarlı bir trend içerisinde yükseliş hareketine başlamışlardı. Geçtiğimiz haftada fiyatın 200 günlük üssel hareketli ortalamayı , 100 günlük basit hareketli ortalmayı yukarı yönde kesmesiyle birlikte bu trend oldukça güçlü bir görünüme bürünmüş olarak değerlendiriliyor.

MACD göstergesinin tekrardan pozitif bölgeye geçmesiyle 12 günlük hareketli ortalamanın 26 günlük ortalamayı yukarı yönde kestiği bölgelerdeyken bununla birlikte RSI seviyelerinin 60 seviyelerinin üzerine gelmesi de trendin ve hareketin gücünü teyit eder nitelikte.

Şu anki görünüme göre ilk etapta en güçlü direnç noktası 8.80 seviyelerinde bulunuyorken öncelikle 9 seviyeleri test edilebilir bu seviyelerin de aşılmasıyla birlikte 9.30 ve 10.30 seviyeleri test edilebilir.

Stop noktası olarak da 8.20 seviyeleri dikkate alınarak işlemler yapılması riski oldukça minimize edecektir. 8.20 altındaki günlük kapanışlar stoplanmak için oldukça ideal bölgelerken bu seviyelerin aşağısına geldiğimiz takdirde 200 günlük ve 100 günlük ortalamaların altında gerçekleşecek kapanışlarla yükseliş hareketinin henüz başlamadığını ve bankalar için biraz daha süre gerektiğini görmüş olacağız.

GARAN FİYATI : 8.47

GARAN 06.21 VIOP TEMMUZ KONTRATI FİYATI : 8.60

GARAN HEDEF FIYAT 8.80 – 9.30

STOP SEVİYESİ : 8.20

YÖN : LONG ( UZUN)

Ücretsiz Deneme Hesabı