Tekni̇k Anali̇z Raporu (04 Ekim-08 Ekim) 04-10-2021

TEKNİK ANALİZ RAPORU (04 Ekim-08 Ekim)

ASELSAN ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

ASELSAN ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

ASELS

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar
Faaliyet Gösterdiği Sektör : Savunma

Hisse için kritik öneme sahip 14.70 seviyesinden tekrardan güçlü bir dönüş yaşandı ve fiyat 15 TL’nin üzerine çıktı. Cuma günkü kapanışı da gayet pozitif olan hissenin grafiğinde göze çarpan alçalan üçgen görünümü 15.30 seviyelerinin üzerine çıktığı takdirde bu formasyonun hedefi 16.83 seviyesi olarak öne çıkıyor.

Bunun yanında 14.70 güçlü desteği aslında pandemi başından yaşanan çıkışın 0.50 Fibonacci seviyesi olarak da öne çıkıyor. Bu seviye daha önce de defalarca test edildi ve kırılmadı. Bu kadar anlamlı bir noktadan yaşanan yükseliş hareketinin devamı gelebilir.

Teknik olarak 16.00 TL hedef fiyatıyla ve 15 TL stop seviyesiyle yükseliş potansiyeli görünümüne sahip.

ASELS FİYATI : 15.13
ASELS 10.21 VIOP EYLÜL KONTRATI FİYATI : 15.29
ASELS HEDEF FIYAT : 16.00
ASELS STOP SEVİYESİ : 15.00
ASELS YÖN : LONG (UZUN)

TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş

TUPRS

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Petrol

Daha öncede bültenimize giren ve o günden bu yana oldukça yüksek performans gösteren Tüpraş için son dönemde oldukça kritik 110 direncinin kırılmasıyla birlikte yükseliş ivme kazanabilir. 


Aslında bakılırsa uzun pozisyon taşımanın bir miktar riskli olacağı bir döneme girilmesine karşın Tüpraştaki bilanço düzelmesi ve petrol sektörünün hala canlı olması ayrıca petrol fiyatlarında yaşanan artışlar ile hisse senedi desteklenmeye devam ediyor. 


Hisse için kritik bir direnc olan 114 seviyesinden gelecek tepkilere göre şekillenecek hareket geçtiğimiz aylarda önemli bir yükselen üçgen formasyonunu yukarı kırmıştı ve bunun devamında orta vadede 140 TL seviyesine kadar yükseliş beklenebilir fakat bu hareketin değişeceği unutulmamalı. 


Kısa vadede TUPRS için hedefimiz 122 TL seviyesinde oluşuyor stop seviyesi ise 111 TL olarak öne çıkıyor.  

TUPRS FİYATI : 114.30

TUPRS 10.21 VIOP EKİM KONTRATI FİYATI : 115.14

TUPRS HEDEF FIYAT : 122.00

STOP SEVİYESİ : 111.00

YÖN : LONG (UZUN)

PETKİM PETROKİMYA HOLDİNG A.Ş.

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

PETKİM PETROKİMYA HOLDİNG A.Ş.

PETKM

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Petrol

Temmuz ayından bu yana 200 günlük üssel hareketli ortalamasından bulduğu destekle oldukça etkili bir yükseliş gerçekleştiren Petkim 6.30 TL seviyelerinden kar ve tepki satışları yaşadı fakat trend göstergesi olarak oldukça önemli bir gösterge niteliğinde olan 21 günlük üssel hareketli ortalamasından tepki alımlarıyla karşılandı.

Dünya genelinde emtia fiyatlarında yaşanan artışa bağlı olarak petrol fiyatlarında güçlü görünüm devam ediyor ve bu durumun gelecekte Petkim’I olumlu etkilemesi bekleniyor.

2 haftadır bültende yer alan Petkim hissesi oldukça kritik bir direnç seviyesi olan 6.33’ün üzerinde oldukça anlamlı bir yükseliş gerçekleştirerek trendin gücü ortaya konmuş oldu.

Hedef fiyat olarak 6.80 seviyesi öne çıkıyor ve stop seviyesi olarak ise 6.40TL’nin altında gerçekleşecek kapanışlarla stop olunabilir.Stop seviyesinin yakın olması riski oldukça düşüren bir durum olarak değerlendirilebilir.

PETKM FİYATI : 6.50

PETKM 10.21 VIOP EYLÜL KONTRATI FİYATI : 6.62

PETKM HEDEF FIYAT : 6.80

PETKM STOP SEVİYESİ : 6.40

PETKM YÖN : LONG (UZUN)

TÜRKİYE ŞİŞE VE CAM FABRİKALARI A.Ş

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

TÜRKİYE ŞİŞE VE CAM FABRİKALARI A.Ş

SISE

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar
Faaliyet Gösterdiği Sektör : CAM

Özellikle son açıklandığı bilançosuyla birlikte beklentileri bir hayli karşılayan hatta beklentilerin de üzerine çıkan kar ve satış rakamıyla şirket istikrarlı büyümesini devam ettirdi.

Uzun trendin üst bandı 8.80 TL seviyelerinde oluşurken bu seviyeler bizim de hedef fiyatımızı oluşturuyor.. MACD göstergesine baktığımızda pozitif bölgeye ulaştığımızı ve AL sinyalinin oluştuğunu görüyoru. RSI göstergesi de alımların çoğaldığını ve hissenin çalışan ana trend bandı içerisindeki hareketin devam edeceğine dair sinyaller oluşmuş durumda.

Daha öncede 8 TL seviyesinden listeye eklemiştik ve 8.80 hedef fiyatımıza ulaşmıştık . Şimdi de 8.25 TL seviyesinden alınıp 9.20 TL hedef ile listeye ekliyoruz. Stop seviyesi ise ana trendin alt bant seviyesi ve oldukça yakın bir seviye olduğu için düşük risk ile 8.05 olarak şekilleniyor.

SISE FİYATI : 8.25 TL
SISE 10.21 VIOP EKİM KONTRATI FİYATI : 8.30 TL
SISE HEDEF FIYAT 9.20 TL
SISE STOP SEVİYESİ : 8.05 TL
SISE YÖN : LONG (UZUN)

PEGASUS HAVA TAŞIMACILIĞI A.Ş.

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

PEGASUS HAVA TAŞIMACILIĞI A.Ş.

PGSUS

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Ulaştırma

Uzun zamandır oldukça düşük performans gösteren Havacılık sektöründe tekrardan hareketlenme yaşanmaya başladı. Her ne kadar Delta Varyantı koronavirüse dair endişleri diri tutsa da küresel çapta günlük vaka sayılarında Ağustos ortalarında 750 bin seviyelerinden 400 bin seviyelerine kadar bir düşüş gerçekleşti. Aşılamanın küresel çapta oldukça etkili biçimde uygulanması da virüsün sonlarına gelmiş olabileceğimizi gösteriyor.

Yaz aylarında yaşanan küresel hareketliliğin 3.çeyrek bilançolarına yansıması beklentileriyle de alımların gerçekleştiği havacılık tarafında Pegasus teknik görünüm olarak oldukça büyük potansiyel barındırıyor.

Alçalan üçgen hareketi geçtiğimiz hafta yaşanan %8’lik hareketle güçlü bir şekilde kırılmış oldu. Bu hafta da yükselişini devam ettirmesi beklenen hisse de formasyon hedefi olarak 87 TL öne çıkıyor. Stop seviyesinin yine oldukça yakın bir seviyede oluştuğu 76 TL seviyesi önemli bir destek olabilir.

PGSUS FİYATI : 77.25 TL

PGSUS 10.21 VIOP EKİM KONTRATI FİYATI : 77.90 TL

PGSUS HEDEF FIYAT :87.00TL

PGSUS STOP SEVİYESİ : 76.00 TL

PGSUS YÖN : LONG (UZUN)

ENERJİSA ENERJİ A.Ş

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

ENERJİSA ENERJİ A.Ş

ENJSA

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Enerji

Şirketin bilanço görünümüne baktığımızda zaman zaman karlılıkta dalgalanma yaşansa da şirket büyümesini düzenli olarak sürdüren , cirosunu artıran ve karlılığını koruyan bir şirket olarak öne çıkıyor.

Kar marjlarını incelediğimizde şirket senelik olarak %6 Net kar marjı ile çalışıyor. Şirketin sektör ortalamasının üzerinde yüksek borçluluğu risk unsuru olarak öne çıkıyor.

Hissenin teknik görünümü incelendiğinde karşımıza çıkan en önemli detay diplerin süreki olarak daha yukarılarda oluşması . Bu durumdan hareketle aslına bakarsak 10.22 seviyesini stop seviyesi olarak kabul edip pozisyon alındığı takdirde risk oldukça küçük olacaktır.

MACD ve RSI göstergelerini de incelediğimizde önemli bir dönüş sinyali olışmuş durumda. Aslına bakarsak tam anlamıyla bir AL sinyalinin oluştuğu ve bu seviyelerde alıcıların biriktiğini bize gösteren 30 Eylül mumunun gapli açılması ve alıcıların kuvvetlediği seviyeler olması.

ENJSA FİYATI : 10,38

ENJSA 10.21 VIOP EKİM KONTRATI FİYATI : 10.52

ENJSA HEDEF FIYAT : 11.00

ENJSA STOP SEVİYESİ : 10,20

ENJSA YÖN : LONG (UZUN)

Ücretsiz Deneme Hesabı